A GEOPEN és a BSC bemutatja: Ne bántsátok a feketerigót! – „Menj, állíts őrt!” (Harper Lee) Könyvbemutató – NYEREMÉNYJÁTÉK!

Program:
18:00 Welcome
18:20 Kerekasztal-beszélgetés a könyv magyar változatának készítőivel, szakértőkkel
18:45 Ne bántsátok a feketerigót! filmvetítés

Időpont: 2015. november 20. péntek
Helyszín: AnKERT, Budapest VI., Paulay Ede u. 33.
A belépés ingyenes

12190083_866038773494834_3726277047319451354_n

Már csak kicsit több, mint egy hét, és megjelenik az utóbbi évek legnagyobb irodalmi szenzációja, Harper Lee második regénye, a Menj, állíts őrt!.

Most egy különleges könyvbemutatóra invitálunk benneteket! A Ne bántsátok a feketerigót! szerzőjének mindeddig egyetlen könyve volt ismert, amely 1960-ban jelent meg. Jóllehet a szerző ezzel az egy művel beírta magát az irodalomtörténetbe. A könyvért Pulitzer-díjat kapott, és a belőle készült film – Gregory Peck főszereplésével – 3 Oscar-díjat söpört be. A gyermeki szemszögből láttató, megrendítő történet az emberi szabadságról és erkölcsi hitvallásról szól. A 20. század meghatározó művének választott Lee-regény 40 millió példányban kelt el az egész világon, s mintegy 40 nyelven olvasható a mai napig. A bibliai idézetre emlékeztető könyvcím a Menj, állíts őrt! a Ne bántsátok a feketerigót! folytatását rejti. A szereplők immár felnőttek, és visszatérve az események színhelyére, újra átélik a történteket és közben érett fejjel át is értékelik.

Többet a könyvről: http://www.geopen.hu/menj-allits-ort.html

A Menj, állíts őrt! című regényt és a Ne bántsátok a feketerigót! újrafordított, felújított díszkiadását a helyszínen 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Forrás: Budapest Secret Cinema

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Aki 2015. november 19. éjfélig elküldi a jatek@artnews.hu e-mail címre az alábbi kérdésre a helyes választ, azok között kisorsolásra kerül Harper Lee, Menj, állíts őrt! című könyve, melyet az esemény napján, a helyszínen lehet átvenni. A nyertest e-mailben értesítjük.

Kérdés: Hány év telt el a két könyv megjelenése között?

,