Örkény kert – Egész napos szabadtéri rendezvénnyel nyitja az évadot az Örkény Színház

Egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a budapesti Örkény István Színház a Madách téren szombaton.

Az idén ötödik alkalommal megrendezendő Örkény kert a színház és Erzsébetváros Önkormányzatának évadnyitó rendezvénye, szombaton délelőtt 10 órától este 10 óráig ingyenes szabadtéri programokkal várja a látogatókat – olvasható a színház honlapján. A teátrum korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy bár az augusztus 17-i viharban a díszlet-, kellék- és jelmezraktárat is elöntötte a víz, az évad kezdése nincs veszélyben és az Örkény kert programsorozatát is megtartják.

A nagyszínpadon Salamon Bea és a Méta együttes koncertjével és táncházzal kezdődik a rendezvény. Délután fellép a Harmonia Garden nevű formáció, valamint a Szakértők zenekar, este pedig Szalóki Ági Karády-estje és az Örkény-esztrád, a társulat alkalmi koncertje zárja a programok sorát.

A kisszínpadon délután a Pan y Canela lép fel: latin-amerikai és spanyol dalok hallhatók Berki Szofi, Szandtner Anna és Sovák Anna előadásában. A következő program a Kaláka együttes Akarsz-e játszani? című összeállítása, majd Egy férfi és egy nő címmel filmdalest, Huzella Júlia és Ficza István sanzonestje hallható. Este komolyzenei minikoncert várja a látogatókat, Kocsis Krisztián zongorázik.

A színház épületében délután Babits Mihály Jónás könyve című művét adja elő Csuja Imre. A színház előcsarnokában a HoppArt és a Szakértők zenekara Terry Riley amerikai zeneszerző In C című művét játssza el.

A vers csak neked programban az Örkény Színház bérletvásárlói egy csak nekik szóló verset hallgathatnak végig a társulat művészeinek előadásában.

Délelőtt 10 órától a Kerekítő című mondókás kötetek nyomán, zenés foglalkozás várja a legkisebbeket, 11 órától 15 óráig pedig játszóházi foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, a programok között meseszőnyeg és nyomozás, varázspálca- és társasjáték-készítés szerepel.

Az Örkény kert szervezőinek szándéka, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és a budapesti polgárok érdeklődését a kerület kulturális hagyományai iránt, tájékoztassák őket az Örkény Színház munkájáról, az évadban tervezett bemutatókról.

A részletes program a színház honlapján érhető el.

Forrás: MTI