Operett, musical, vígjáték, gyerekelőadások – minden műfajból a legjobbat az ünnepi hosszú hétvégén a KULTKIKÖTŐben

KULTKIKÖTŐ
Programok
08. 19 – 23.

Operett, musical, vígjáték, gyerekelőadások – minden műfajból a legjobbat az ünnepi hosszú hétvégén a KULTKIKÖTŐben!

Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terápia egyik motorja, ott garancia van a minőségre, és arra, hogy nagyon jól fogunk szórakozni! Mindez a Balaton mellett? Igen: a KULTKIKÖTŐben, Földváron! Más nem is kell ahhoz, hogy kellemes legyen a hosszú hétvége!

Balatonföldvár
Aug. 19. (szerda) 20.30
A folyón túl Itália
Orlai Produkciós iroda

A_folyon_tul_Italia_KULTKIKOTO_web

Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül… Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva, Cseh Judit

Rendező: Znamenák István

„Egy színpadon látni például Lázárt, Benedek Miklóst és Lukáts Andort, ez nagyon jó, kivált akkor, ha ők is élvezik nemcsak a darab kínálta helyzeteket és dialógusokat, hanem az együttjátszást. És élvezik: állandó félmosoly a szájak szögletében, a színpadon és a nézőtéren.” (részlet a Revizor kritikájából)

„…aki szereti, ha egyik szeme sír, a másik nevet, és különös örömet szerez neki, ha magára ismer, annak feltétlen ajánljuk. Akár a nagyival közösen!” (részlet a ványabácsi kritikájából)

Aug. 21. (péntek) 20.30
Operett Gálaest
Oszvald Marikával, Peller Károllyal és Szendi Szilvivel

Operett_Galaest_KULTKIKOTO_web

A magyar operett hungarikum, igazi magyar műfaj: benne van a vérünkben. Ha meghallunk egy-egy örökérvényű slágert, máris mozog a lábunk, és együtt énekeljük az ismert sorokat. A KULTKIKÖTŐ Operett Gálaestjén a műfaj legnagyobb csillagai lépnek fel: a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház népszerű párosa, Szendi Szilvi és Peller Károly, valamint egy 8 tagú tánckar.

A műsorban – melyhez a zenét a Váci Szimfonikus Zenekar biztosítja, Farkas Pál vezénylésével – olyan slágerek is elhangzanak, mint a Te rongyos élet, a Jaj cica, a Délibábos Hortobágyon vagy a Szép város Kolozsvár.

Aug. 22. (szombat) 20.30
Csoportterápia
musical-komédia
Kecskeméti Katona József Színház

Csoportterapia_KULTKIKOTO_web

Egyedül nem megy. Irány a csoportterápia, ha olyan problémák tornyosulnak felettünk, amikkel már nem tudunk megbirkózni. Csábító lehetőség megvitatni gondjainkat – egy hozzáértő vezetésével. Már az is sikerként könyvelhető el, ha egyértelmű kérdéseket tudunk megfogalmazni ügyünket illetően, például, hogy hol van az orvos? Nélküle nem biztos, hogy a leggördülékenyebben indul ez a történet… És különben is: kik ezek itt körülöttünk a mondvacsinált problémáikkal, mikor a mi életünk sokkal nagyobb kátyúban van?!

Ne számítsanak száraz, unalmas, diagnosztizálással töltött órákat, hiszen a Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila alkotta írótrió humorban és dalban mondja el…

Szereplők: Mikó István, Dobó Enikő, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Csombor Teréz, Hajdú Melinda

Rendező: Cseke Péter

Szilas Miklós
Van egy mesém
Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék

Van_egy_mesem_KULTKIKOTO_web

„Jó hírem van… Van egy mesém! Na jó, több is akad. 🙂 Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.” A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. – Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!

(Fenyves aug. 21. péntek 18.00 Földvár aug. 22. szombat 11.00)

Magyar Népmese Színház
A brémai muzsikusok

A_bremai_muzsikusok_KULTKIKOTO

Interaktív játék, ahol a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a jelmezeket, és két színész meg egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének. Együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…

(Fenyves aug. 22. szombat 11.00, Földvár aug. 23. vasárnap 11.00)

Forrás: KULTKIKÖTŐ