A Darkness a Dürer Kertben pótolja a Hegyalja fesztivált

A fővárosi Dürer Kertben pótolja július 17-én pénteken az elmaradó rakamazi/tokaji Kingdom of Hegyalja fesztiválra tervezett koncertjét a brit Darkness. A nyolcvanas évek hard rock stílusát idéző zenekarban a Queen dobosának fia is színpadra lép.

A Darkness első ízben látogat Magyarországra. A csapat I Believe in A Thing Called Love című dallal 2003-ban robbant be a köztudatba, ez lett Permission to Land című debütalbum nagy slágere. A koronggal három Brit Awards díjat nyertek. A Darkness legfőbb fegyvere a humor, amely a koncerteken is megmutatkozik – írták a szervezők szerdán az MTI-nek.

A második stúdióalbum, a One Way Ticket to Hell… And Back 2005-ben jött ki, a producer Roy Thomas Baker volt, aki a csapat egyik példaképével a Queennel is dolgozott együtt. Ezen a lemezen hallható a One Way Ticket és az Is It Just Me című dal; a megjelenést követően turnéztak Ausztráliában és Japánban is. A harmadik album, a Hot Cakes hét évet váratott magára, végül a legutóbbi korong, a Last of Our Kind idén júniusban került a boltokba.

A zenekarban a három alapítóhoz, Justin Hawkinshoz (ének, gitárok, billentyűs hangszerek), Dan Hawkinshoz (gitárok, ének) és Frankie Poullainhez (basszusgitár, ének) idén csatlakozott a Queen-dobos Roger Taylor fia, Rufus Tiger Taylor, aki szintén a dobokat püföli.

A pénteki koncerten a Darkness előtt az Ozone Mama melegít be.

Forrás: MTI