7. György Ádám Kastélyakadémia – 2015. július 19-30. Teleki-Wattay-kastély, Pomáz

György Ádám zongoraművész 2015-ben immáron hetedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 20-án, majd július 29-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a kellemes nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

GyorgyAdam_Kastelyakademia2

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek a hetedik György Ádám Kastélyakadémiára, hogy a magyar művésznél és zeneakadémiai professzoroknál fejlődjenek.. A kurzus minden évben hipertehetségeket vonz tíz napra Pomázra – idén összesen 15 diák érkezik, közülük 3 magyar. A New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem és a Nanyang Academy of Fine Arts, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

Az Akadémián az alapító György Ádám mellett Dr. Réti Balázs egyetemi tanár és Dr. Nádor György, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora tartanak mesterkurzusokat a tehetséges fiataloknak. 2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának, részvételüket az R&R Software Zrt. támogatja.

György Ádám

György Ádám

Nyitókoncert:
György Ádám zongoraestje
2015. július 20. (hétfő), 19.00, Teleki-Wattay-kastély

Zárókoncert:
György Ádám és a növendékek koncertje
2015. július 29. (szerda), 19.00, Teleki-Wattay-kastély

György Ádám Kastélyakadémia, 2015. július 19. – július 30. Teleki-Wattay-kastély (2013, Pomáz, Templom tér 3.)

Jegyek kaphatók: koncert@adamgyorgy.com, +36 30/911-7959 vagy korlátozott számban a helyszínen
Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

További információk György Ádámról: www.adamgyorgy.com, Youtube, Facebook

***

György Ádám a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján robbant be itthon a köztudatba. Chopin etűdjének előadását a helyszínen 60 ezer, míg a képernyők előtt 300 millió néző kísérte figyelemmel. 2003 óta Tokiótól New Yorkig a világon mindenütt Liszt-diplomataként tartják számon virtuóz zongorajátékára és magyar nemzetiségére való tekintettel.

Ahol megfordul, a koncertek mellett tanít is. A távoli Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették a pomázi zongoraakadémia létrejöttét. „A cél az volt, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában, és azon belül is szülővárosomban, Pomázon biztosítsunk fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára.”