Boronkai csillagnéző túra

2015 a „Fény nemzetközi éve”. Ebből az alkalomból az év folyamán több éjszakai túrát is meghirdetünk, melyek középpontjában a csillagos égbolt megfigyelése, valamint a fényszennyezés hatásainak bemutatása áll. Ezúttal a rendkívül alacsony fényszennyezettségű Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe várjuk a természetkedvelőket. Olyan területre, ahol a ritka településhálózatnak köszönhetően az éjszakai égbolt természetes látványát a közvilágítás fényei szinte egyáltalán nem zavarják meg.

Napnyugtakor indulunk túránkra a tájvédelmi körzet déli részén. Vizek mentén, réteken és ligetes erdők között haladva borul ránk a nyári éjszaka. Meg-megállva hallgatjuk a természet hangjait és figyeljük az éjszakai égboltot. Derült idő esetén, a túra végén a tóban tükröződő csillagok mellől távcsövekkel szemlélhetjük az égitesteket.

Találkozó: Nagybajomi horgásztó parkolója (GPS: 46.39605,17.48455)

Időpont: 2015. július 11., szombat, 20.00 óra (gyülekező: 19.30)
Túra hossza, időtartama: 5 km, 3-4 óra
Részvételi díj: 1000 Ft/fő

Hasznos: Fontos a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem, a kényelmes bakancs, vagy túracipő (a szandált nem javasoljuk) és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. Éjszaka a hőmérséklet lehűl, ezért ajánlott a réteges öltözködés, nyáron is érdemes pulóvert hozni!

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Információ, bejelentkezés csoportoknak: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/405-4571
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu
www.ddnp.hu

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva