Közösségi, családi nap és nagykoncert a Margitszigeten – Művészeti, kulturális és sportprogramokat szerveznek a drogellenes világnapon

2015. június 26-án egész napos közösségi rendezvénynek ad helyet a Szabad Tér Színház a 20 órakor kezdődő gálakoncertet megelőzően, melyen hazai és külföldi sztárok lépnek fel az Élj tisztán! szlogen jegyében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A családi és szakmai programok szervezői a Katolikus Karitász és a Magyar Református Egyház szervezetei és segítő szolgálatai.

242_drogellenes_mti

A kábítószer ellenes küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte, melyhez a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első alkalommal csatlakozik egy nagyszabású koncerttel. A 20 órakor kezdődő gálán olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Radics Gigi, Csemer Boglárka BOGGIE, Oláh Gergő, ByeAlex, Kocsis Tibor, Heinz Gábor Biga, a Margaret Island, a Group’N’Swing és a Pankastic!. Az est külföldi sztárvendége a kétszeres Grammy-díjas jazzbőgős, Ron Carter és quartetje. A formáció elsősorban a halhatatlan trombitás, Miles Davis dalainak feldolgozását játssza a budapesti közönségnek. A nyolcvanadik életévéhez közeledő jazz-legenda először lép fel a Margitszigeten.

margitsziget_szabadteri_szinpad_press

Június 26-án, pénteken a szervezők 11 órától 20 óráig családi, közösségi programokkal várják az érdeklődőket a Margitszigeti Víztorony udvarán. A Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata és a Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója, melyek egész évben segítik az addiktív problémával küzdőket és családjaikat, információs anyagokkal is jelen lesznek, továbbá munkatársaik ismeretterjesztő beszélgetéseket szerveznek felépült betegekkel, orvosokkal és segítőkkel, valamint lehetőséget biztosítanak a személyes konzultációra is. Különböző játékos programok (totó, játszóbusz, szituációs játékok), tematikus filmklub, táncház és sportesemények is kapcsolódnak majd a rendezvényhez.

Fotó: Geberle Berci - www.szabadter.hu

Ezen a napon a világ számos pontján megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket szerveznek ismert közéleti személyiségek és sztárok közreműködésével, melyek célja a szenvedélybetegségek elleni küzdelem, illetve az ENSZ 1987-es határozatának értelmében az illegális kábítószer-fogyasztás csökkentése. A világnaphoz hazánk 1997-ben csatlakozott.

A margitszigeti drogellenes nap családi programjai ingyenesek, az esti koncertre helyre szóló jegyek válthatók 500 Ft-ért.

Bővebb információ: www.szabadter.hu

Forrás: Szabad Tér Színház, fotó: Geberle Berci
, ,