Döntések – Véletlenek – Döntetlenek – Egész estés bemutató a Werk Film Akadémia hallgatóinak vizsgafilmjeiből

2015. június 26-án 19 órakor a Toldi moziban a 8. évébe lépő Werk Film Akadémia idén 11 vizsgafilmet mutat be, a megszokott professzionális színvonalon, helyenként profi szereplőkkel.

Werk Akadémia_kép1

A Werk vizsgafilmjeinek bemutatója mindig óriási figyelemmel kísért eseménye a budapesti kulturális életnek. Talán azért is, mert ezek frissen és különös érzékenységgel reagálnak az adott év mentális, társadalmi kérdéseire. Az egyik mostani film fiatal magyar feltörekvő hőse ügynökké és egyben gyilkossá válik a 40-es évek fasiszta körülményei között. Egy másik – Tóth Krisztina műve alapján – egy kisfiú szemén keresztül láttatja a hajléktalanok világát. Az élet nem sokban különbözik a játéktól. Lépések sorozata és mindig van egy következő lépés – mondja az a film, melynek hőse egyik napról a másikra maga mögött hagyva egykori életét Isten szolgálatába áll. Szubkultúrák találkoznak abban a filmben, melynek Buczkó Martin táncos-koreográfus és Kun Ádám Flatland Bmx-es a főszereplői. Mindketten fizikai határaikat feszegetik, mérhetetlen alázattal és szorgalommal dolgoznak. A kérdés, hogy hol olvad egybe kettejük teljesítménye? Az információtechnológia korának határait feszegeti az a kisjátékfilm, amelynek végén egy apró kis csoda folytán mindenki meghallhatja, hogy a kapcsolat bontása után a másik mit fűz hozzá az elhangzottakhoz. A technikai eszközöktől való függőségeinkre mutat rá egy másik alkotás, amelyben három ember talál egymásra egy szűk lift kabinjában, s nyitja ki az emberek szemét és fülét a boldogságra. Az O.Henry novellája alapján készült darab a művészet megváltó erejét mutatja fel.

Werk Akadémia_kép2

A Werk Film Akadémia tisztán piaci alapon, a befizetett tandíjakból, mindenféle állami támogatás nélkül működik. Ez különleges szabadságot és szuverenitást ad az Akadémiának a minőség és kreativitás szellemében folyó oktatáshoz. Tanárai szakterületük magasan jegyzett mesterei, akik tudásukat, szakmai ismereteiket örömmel osztják meg tanítványaikkal. Az oktatók között találjuk: Almási Tamás, Ferenczi Gábor, Zilahy Tamás, Hargittai László, Csernai Judit, Czető Bernát László

A Werk Film Akadémia sikeréhez sokban járul hozzá Im Film produkciós vállalat, amely szakmai együttműködés keretében sok százezer forinttal és szakmai tudásával támogatja a másodéves, haladó filmesek vizsgafilmjeit, ami példa nélküli a magyar filmes oktatásban. A werkesek már első évben is a legkorszerűbb hazai stúdiókban gyakorolhatják a szakmát, közös „próbamunkákon” keresztül tanulják meg a gyártási folyamat különböző szakaszait.

Ez alkalommal a filmesek vizsgamunkáit „előzenekar” vezeti fel. Most első ízben bemutatjuk a másodéves stylistok fashion video vizsgamunkáit is. Az egy-két perces mozgóképek idén nagyon jól sikerültek, bátrak, eredetiek, olykor megdöbbentőek.

Werk Akadémia Vizsgafilmek 2015

Forrás: Werk Akadémia

Werk Akadémia_logó_fehér