Rumini 100! – Teltház és tengerészcsíkos muffinok

A Pesti Magyar Színház közönségtalálkozóval ünnepelte a Rumini 100. előadását. A jubileumon a szerző, Berg Judit mellett a színészek is dedikáltak.

Berg Judit dedikál

Berg Judit dedikál

A 2015. május 17-én a délutáni Rumini előadásra érkező gyerekek és szüleik a megszokottnál is nagyobb nyüzsgést tapasztalhattak a színház nézői fogadóterében. A népszerű Rumini történetek szerzője, Berg Judit látogatott a színházba, hogy a jubileumi előadás előtt személyesen találkozhasson olvasóival, akik egyben az előadás lelkes rajongói is.

sarkanyok-ejszakai-kinai-fenyvarazs-az-allatkertben-megnyito-2016-aprilis-7-fotok-komaromi-richard

A szünetben tovább folytatódott a meglepetések sora, hiszen a színészek is a gyerekek közé jöttek, válaszoltak ezernyi kérdésre, fotózkodtak a nézőkkel és dedikálták a kiosztott színlapokat. Az előadás végén muffinokkal körített tűzijáték jelezte, hogy a darab elérte a bűvös 100-at. A címszereplő Rumini nem hazudtolta meg önmagát, már a meghajlások közepette elcsórt egy sütit a tálról. A gyerekek nyitottságára jellemzően nemcsak ő, de a cselszövő, félelmetes Molyra (Kubik Anna) és Negró, a hajósinasokat egzecíroztató fedélzetmester (Gula Péter) is vastapsot kapott.
Rumini100_dedikalas2
Rumini100_eloadas_jelenet
Az előadás után Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója várta egy kis pezsgőzésre a színészeket, és miközben a gyerekek még javában eszegették az előcsarnokban a tengerészcsíkos süteményt, a direktor kitűzte a Szélkirálynő legénysége számára az új célt: Irány a 200!
Rumini100_nezoi_fogadoterRumini100_teljes_stab
Fotók: Zsigmond László
Forrás: Pesti Magyar Színház
,