Almavirág Fesztivál Rácalmáson

Koncertek, egészségügyi szűrések és almával kapcsolatos versenyek is várják az érdeklődőket május 16-án a rácalmási Almavirág Fesztiválon.

A rácalmási Jankovich-kúria kertjében a Balkan Fanatik, Majka és Curtis, a Nagyecsedi Fekete Szemek, a Zorall és a Swamp 60 Rock Band ad koncertet, emellett Nordic Walking találkozó, Rozsnyai Sándor festőművész és Welser Gabriella keramikus kiállítása, a Pannónia Expedíció beszámolója és Mónus József világrekorder távlövő íjász bemutatója is szerepel a programkínálatban – közölték a szervezők az MTI-vel.

A gyerekeket a többi között az Aranyudvar Mesezenekar, óvodások műsora, pónilovaglás, sólyombemutató, ügyességi- és kézműves játékok, a felnőtteket az egészségügyi szűrések – például vércukorszint, vérnyomás- és koleszterinmérés – mellett előadások, filmvetítések, halászati tárlat és sportbemutatók is várják.

A rendezvényre ellátogatók mindent megtudhatnak majd az almáról, almából készült borokat, söröket és pálinkákat kóstolhatnak, valamint almahámozó és almaszelető versenyeken is részt vehetnek. További információt a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

 

,