Al Di Meola gitárzenéje kápráztatja el a közönséget a MoMkultban augusztus végén

“Elysium” című új albumával hosszú utat tesz meg turnéja során a New Jersey-ben született olasz-amerikai, aki a saját klasszikusaitól kezdve, Lennon és McCartney dalain, valamint Piazzolla tangóján keresztül vadonatúj kompozíciókat is játszani fog augusztus 19-én este 7 órától Al Di Meola gitárzenéje kápráztatja el a közönséget a MoMkultban a Get Closer koncertsorozatnak köszönhetően.

aldimeola_foto

„Az elysium azt jelenti, a tökéletes hely a boldogságra. Én választottam ezt a címet, mert úgy érzem, tükrözi a jelenlegi, valós lelkiállapotomat” – mondja a gitárvirtuóz a májusban megjelenő új albumáról, amelyet egy több országot érintő turné követ, fontos, budapesti állomással. Al Di Meola 40 éves pályafutását a legmagasabb zenei színvonalon töltötte. Karrierjének legismertebb állomásai a Chick Corea Return to Forever zenekar, az úttörő szólólemez, az Elegant Gypsy, majd a zenei tűzvihar, a gitártrió John McLaughlinnal és Paco De Luciaval és a minden eddigi rekordot megdöntő “Friday Night in San Francisco” című album. Zene iránti szenvedély, kimagasló technika és igazi virtuozitás jellemzi korunk könnyűzenei életének egyik legismertebb és legelismertebb gitárművészét, Al Di Meolát.

„A zeném ötvözi a múltat a jelennel, egyesíti a technikát a mély érzésekkel és érzelmekkel. Ez az, amire büszke vagyok” – állítja Di Meola.

Al Di Meola leginkább megdöbbentően gyors gitárjátékáról híres. Életútja során bizonyította, hogy – sebességtől vagy stílustól függetlenül – képes érzelmeket kiváltani és átadni, amit nem sok zenész mondhat el magáról. Termékeny munkája műfajok széles skáláját öleli fel, a skáláktól kezdve, a lírai dallamokon át, a latinos melódiák tüzes szenvedélyéig. Nagy hangsúlyt fektet a pengető kéz precízségére, pengetéstechnikáját sokan megirigyelhetnék. Szólókarrierje révén a fúziós jazz egyik legbefolyásosabb alakjává vált világszerte. Lemezein a latin jazz éppúgy megtalálható, mint a funk vagy a flamenco.

Mindegyik albuma hatalmas példányszámban kelt el, meg is hozták a valódi hírnevet a gitárművész számára. Eleinte az elektronikus gitár lehetőségei izgatták, de ma már izgalmasabbnak találja az akusztikus hangzást, és inkább a világzene felé fordult. Munkásságát Grammy-díjjal jutalmazták.

Az együttes tagjai:
Al Di Meola – gitár
Peo Alfonsi – gitár
Peter Kaszas – ütőhangszerek

Jegyvásárlás: www.getcloserconcerts.com
Jegyárak: 16 900 Ft, 14 900 Ft, 8 900 Ft
Jegyek kaphatók a Broadway Jegyiroda hálózatában, a www.broadway.hu-n, valamint MOMkult jegypénztárában is.
További információ: www.aldimeola.com
Esemény: www.facebook.com/events/1615011845383842/

Forrás: Get Closer Concerts