Újra látható az Egyet nekem, egyet neked a MU Színházban

Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre több mint tíz éve ismerik egymást. Közösen vettek részt Hód Adrienn (Betonlótusz, 2006; Jobb a békesség, 2008), a Tünet Együttes (Nincs ott semmi, 2008; PROPAGANDA!, 2011), és a STEREO Akt (Felülről az ibolyát, 2014) előadásaiban. Több, kettőjük által létrehozott kisebb performansz után első közös egész estés, novemberben bemutatott munkájuk témájául a testvérséget választották. Az Egyet nekem, egyet neked május 20-án 20 órától újra látható a MU Színházban.

https://vimeo.com/119632216

„Több mint 10 éve ismerjük egymást, ez lesz az első közös előadásunk. A testvérséggel foglalkozunk. Mindketten másodikok és egyben a legkisebbek vagyunk. Mindketten átlátunk, elvagyunk mint a befőtt, jól alkalmazkodunk, képtelenek vagyunk, de szerencsét próbálunk. Testvériesen, egymásra vigyázva ismételjük gyermekkori viselkedésmintáinkat, alámerülünk elsüllyedt emlékeink és álmaink folyamába.”

MU Színház, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre: Egyet nekem, egyet neked - Fotó: Geberle Berci

MU Színház, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre: Egyet nekem, egyet neked – Fotó: Geberle Berci

„Vadasnál és Vassnál a civilséget jól kondicionált természetesség helyettesíti, aminek legfontosabb ismertetőjegye, hogy egy percig sem játsszák meg, hogy gyerekek. Nem gügyögnek, nem dedósítják le a szerepeket, a lány és a fiú alakja mögött egy felnőtt személyisége, hanghordozása, kiállása van, ami óhatatlanul áthallásokat enged akár a mostani (baráti) viszonyukra, akár általánosságban a felnőttek világára is. A gyerek ugyanazt csinálja kicsiben, mint a felnőtt nagyban.” (Králl Csaba/Revizor)

Forrás: MU Színház
,