Útjára indul a MITEM: Európa a Nemzeti Színházban!

13 ország 20 előadása a Nemzeti három színpadán április 14. és 28. között: olasz, orosz, ukrán, dán, francia, spanyol, macedón, lengyel, román, svájci, német, osztrák és magyar produkciók váltják egymást két héten keresztül a Nemzeti Színházban.

image001

Európai és világhírű rendezők és színészek lesznek a vendégeink: az európai színházi rendezők legendája, Eugenio Barba; az orosz fenegyerek Viktor Rizsakov; a német származású, zseniális iskolateremtő Matthias Langhoff; a feltörekvő francia rendezőgeneráció üdvöskéje, Thomas Jolly; a lenyűgöző képi világokkal dolgozó belga Luk Perceval; az Oscar-díjas A nagy szépség című olasz film főszereplője, Toni Servillo; az Almodovar filmek spanyol színészsztárja, José Luis Gomez.

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (Madách International Theatre Meeting, MITEM) tavalyi nagy sikere után idén bővebb programmal, több új ország részvételével rendezzük meg a találkozót. A kisszínpadi előadásokra szinte minden jegy elkelt, a nagyszínpadi előadásokra korlátozott számban még kaphatóak jegyek, melyeket a diákok 40 % kedvezménnyel vásárolhatnak meg.

Az előadások szinkrontolmácsolással vagy feliratozással láthatóak, így nyelvgyakorlás szempontjából is ajánljuk nézőinknek.

A MITEM színházi előadásait színes kísérőprogramok keretezik: a művészekkel közönségtalálkozókon lehet beszélgetni, mesterkurzust tart a legendás Anatolij Vasziljev, szakmai beszélgetéseket tartunk a díszlettervezés és a „nemzeti színházak” helyzetéről Európában.

A MITEM-hez hasonló, Európa színházi csúcsteljesítményeit felvonultató találkozóra sosem került még sor Magyarországon. A Nemzeti Színház büszke arra, hogy a magyar színházszerető közönség és a hazai színházi szakma elé tárhatja a legfrissebb európai színházi gondolatokat és földrész legendás művészeit.

A fesztivált 2015. április 14-én, kedden 16 órakor a Nemzeti Színház főbejárata előtt nyitjuk meg, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás: Nemzeti Színház

 

,