Április a Fészek Színházban

PESTI ÁLMOK ÉS TÉVEDÉSEK TÁJBRÉKÁprilis 8. 19:00
https://www.facebook.com/events/665832106879657/

Április 25., 19:00

Cziczó Attila: Tájbrék/Fészek Színház

„Pesti Győző, a fodrász, felnőttéletének negyedszázados ünnepét követhetjük végig a valóság és az álmok mezsgyéjén lavírozva. Család, társadalom, élet, halál, magány, álomvilág és valóság a célkeresztben. Sírás és nevetés garantált, áthallásoktól nem mentes mai valóság(kor)kép szintúgy. Az átlag(magyar)ember élete és értelme 25 évbe és egy estébe sűrítve.” (A dráma a magyar rendszerváltás huszonöt éves jubileuma alkalmából és tiszteletére íródott.)

K.O. [KÖTELEZŐ|OLVASMÁNY]Április 9., április 14., április 27.19:00

39

„Ami kötelező, az taszít, ami taszít, az ellenszenvet ébreszt, ami ellenszenvet ébreszt, az szenvedést okoz, ami szenvedést okoz, annak morális értéke: rossz. Lehet-e kötelező az, ami rossz?” Sex, Drug & Violence – ajánljuk azoknak a fiataloknak, akik nem szívesen olvasnak kötelező olvasmányokat!

NÉPMESÉCSKEÁprilis 12. 11.00

„Tillinkó, a szegénylegény elindul, hogy feleséget találjon magának. Már ez sem könnyű: találkozik ilyen randasággal, olyan buta lyánnyal, míg végül magát a királykisasszonyt veszi feleségül. De jön a kétarcúegyfejű sárkány, és elrabolja vadonatúj hitvesét! Nincs mit tenni, le kell győzni a sárkányt! Sikerül? Majd meglátjuk…
A magyar népmesékből összeállított mesét egy hatalmas apuka játssza el… pontosabban a közönségből kiválasztott sok-sok gyerkőccel együtt. Színes, vidám mesejátékra számíthat minden érdeklődő!”

JÁTÉK A KASTÉLYBANÁprilis 12. 18.00

HALHATATLANÁprilis 18. 19:00, április 23. 20:00

Cziczó Attila: Halhatatlan - Fészek Színház - 2014. november 19.

„A halál el nem választ. Csak az élet! Családi dráma és komédia. Lehet-e nevetni a halállal? Lehet-e sírni az élettel?…”

GABRIELLA TIZENNÉGYSZERÁprilis 19. 19:00, április 28. 20:00, május 9. 15:00

„Az igazi férfi két dolgot akar: játékot és veszélyt. Ezért akarja az asszonyt, legveszélyesebb játékszer gyanánt. Nietzsche, Nietzsche, Nietzsche, Nietzsche… Férfiak! Nő nélkül mit sem értek. És tetszik, nekem mégis tetszik a női szerep. Hogy szerettem volna rúzzsal és tükörrel a kezemben meghalni! Szerettem volna lányból nővé, nőből asszonnyá öregedni. Az élet lépcsőfokain végiglépkedni. Ehelyett a bosszúálló feminista szörnyeteggé lettem. Mert szerettem…” (Ariel Dorfman: ‘A halál és a lányka’ című színművének ötletéből)

Forrás: Fészek Színház

feszek_logo