Programok péntektől hétfőig a Víz Világnapja alkalmából

Március 22. a Víz Világnapja – az ENSZ vizes szervezete idén a Víz és fenntartható fejlődés kapcsolatát emelte ki a számos lehetséges nézőpont közül. Ehhez a mottóhoz kapcsolódnak az esztergomi Duna Múzeum eseményei is.

WWD_hu_banner

Elsősorban a helyi és környékbeli oktatási intézmények diákjait várjuk a múzeumban rendezett egész napos programokra; március 20-án, pénteken az iskolások, március 23-án hétfőn pedig az óvodások számára kínálunk izgalmas, interaktív tanulási lehetőséget a víz és a  fenntarthatóság témájában. Partnereink többek között az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, illetve külső helyszínként az MNM Balassa Bálint Múzeuma és az Esztergomi Dzsámi Múzeum és Kávézó is várja a csoportokat. Március 13-30. között vendégeskedik nálunk a Tükörben a világ kiállítás „kicsinyített” változata is – ez tovább színesíti a víz világnapi forgatagot. A részletes programot honlapunkon olvashatják: www.dunamuzeum.hu

Március 21-én, szombaton kerül sor a februárban a www.vizvilagnap.hu internetes oldalon meghirdetett ifjúsági pályázatok és internetes vetélkedők ünnepélyes eredményhirdetésére és díjátadójára. A rendezvényt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal együttműködve szervezzük, Szolnokon.

Ugyancsak Szolnokon lesz a Víz Világnapja idei újdonsága, az I. Országos Gátőrfutás központi rendezvénye. Az országos Vízügyi Főigazgatóság és a 12 területi vízügyi igazgatóság által országszerte meghirdetett esemény célja, hogy a gátőrök áldozatos munkájára hívja fel a szélesebb nyilvánosság figyelmét, egyben a tavaszi megújulás jegyében egy kis mozgásra ösztönözze a vállalkozó kedvűeket.

További részletek és regisztráció: http://www.ovf.hu/hu/kiemelt-kepes-hirek/gatorfutas-regisztracio

Forrás: Duna Múzeum