Nyílt nap a Francia Intézetben

Nyílt napot tart a  Budapesti  Francia Intézet március 21-én, szombaton. Változatos programokkal várják az érdeklődőket egész nap, 10-től 15 óráig. Francia nyelvórák felnőtteknek és gyerekeknek, műhelyfoglalkozások, társasjátékok, filmvetítés, digitális könyvtárbemutató, tájékoztató a franciaországi ösztöndíj-lehetőségekről, nyereményjáték és még sok érdekesség szerepel a rendezvények között.

affiche portes ouvertes mars 2015

A nyílt napon a szervezők elsődleges célja az Intézet lehető legteljesebb bemutatása. A programok szinte minden esetben kétnyelvűek, így nyelvtudás nélkül is érdemes ellátogatni a Fő utca 17-be mindazoknak, akiket érdekel Franciaország, a francia nyelv és kultúra, akik tájékozódni szeretnének a nyelvtanfolyamokról, a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről, vagy csak egyszerűen szívesen megismernék az intézet épületét belülről is, és francia hangulatban töltenének néhány órát.

A gyerekeket is számos érdekesség várja ezen a napon: a Café Dumas szakácsaival elkészíthetik saját Tatin-tortájukat, a Latitudes könyvesboltban kézműves foglalkozáson vehetnek részt, a 4. emeleti könyvtárban pedig francia meséket hallgathatnak. Az Intézet digitalizált mozitermében folyamatosan vetítenek  francia animációs filmeket, amelyekre szabadon beülhetnek az érdeklődők, és természetesen a gasztronómia sem maradhat ki: a francia ínyenc termékeket árusító Le Gourmet de Bordeaux üzletben finom kóstolókkal várják a vendégeket.

A korábbi hagyományoknak megfelelően most szombaton is lesz felfedező kvízjáték. A résztvevőknek be kell járniuk az épület minden helyszínét, az egyes állomásokon pedig különböző kérdésekre kell válaszolniuk. A kvízjáték főnyereménye egy kéthetes párizsi nyelvtanfolyam.

A rendezvény hivatalosan 15 órakor a tombolával véget ér, az intézetben működő üzletek azonban a szokásos szombati rend szerint tartanak nyitva, úgyhogy a látogatók tovább vásárolhatnak, kávézhatnak és a Latitudes könyvesboltban részt vehetnek a 15.00-kor kezdődő könyvbemutatón az „Un autre guide de la Hongrie” címü könyv megjelenése kapcsán. Az első tíz vendég a könyvet ajándékba kapja.

Program:
– tájékoztató a francia nyelvvizsgákról
– bemutatóórák
– nyelvi szintfelmérő teszt
– játékos ismerkedés a francia nyelvvel
– tájékoztató a franciaországi ösztöndíj és továbbtanulási lehetőségekről
– animációs rövidfilmek
– kreatív foglalkozás gyerekeknek a Latitudes Könyvesboltban
– könyvbemutató: Un autre guide de la Hongrie
– a culturetheque.com digitális könyvtár bemutatása
– francia nyelvű könyvek csereberéje a Médiatárban
– meseóra a gyerekkönyvtárban
Készítsd el saját süteményed! Tatin torta a Café Dumas-val
– francia finomságok – kóstoló a Gourmet de Boredeaux jóvoltából.

További információ: http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/journee-portes-ouvertes/?lang=hu valamint az esemény facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/360307487489047/

Forrás: Budapesti Francia Intézet