Lisbeth Gruwez nevetve tér vissza a MU Színházba

A belga Lisbeth Gruwez és Maarten Van Cauwenberghe alapította Voetvolk második alkalommal fordul meg a MU Színházban.

2012-es vendégjátékukról Komjáthy Zsuzsanna írta az Ellenfény oldalain: „Lisbeth Gruwez és a Voetvolk előadása, az It’s going to get worse and worse and worse, my friend bejárta egész Európát, és végre Budapestre érkezett. Sehol nem maradt visszhang és kérdőjelek nélkül, nem véletlenül: igazi talány, extázisban kovácsolt ördöglakat.”

Március 31-én 20 órai kezdettel a társulat első csoportos produkciója, az AH/HA látható a MU-ban.

Fotó: Michel Petit

AH/HA Fotó: Michel Petit

Voetvolk: AH/HA

Öt alak találkozik egy névtelen helyen, talán az éjszaka közepén. Egymás mellé sodorják őket a körülmények, mint ahogy a szél fújja kupacokba a szemetet az elhagyatott utcán. Szinergiájuk azonban váratlan erőt generál. Az emberiség egyik legkifejezőbb megnyilvánulásában, a nevetésben találnak egymásra, s válik találkozásuk a közös önkívület fékevesztett ünnepévé.

„Egy előadás, amely a kontroll elvesztését ábrázolja tökéletes kontrollal.” (Lene Van Langenhove/ Etcetera)

Lisbeth Gruwez 6 éves korában kezdett balettozni. Tanulmányait az antwerpeni Stedelijk Instituut voor Ballet-ben, majd a P.A.R.T.S.-ban folytatta. Táncos karrierjét az Ultima Veznél kezdte, táncolt a Needcompany-ban, Arco Renz és Sidi Larbi Cherkaoui produkcióiban és jónéhány évig dolgozott Jan Fabre-vel. Az AH/HA a társulat első csoportos előadása, bemutatója 2014. június 13-án volt a franciaországi Montreuilben.

Ötlet és koreográfia: Lisbeth Gruwez
Zene, hangkulissza: Maarten Van Cauwenberghe
Táncosok: Mercedes Dassy, Anne Charlotte Bisoux, Lisbeth Gruwez, Vicente Arlandis
Recuerda, Lucius Romeo Fromm
Stylist: Catherine Van Bree
Művészeti tanácsadó: Bart Meuleman
Fényterv: Harry Cole
Producer: Voetvolk vzw

Koproducerek: Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Next Festival, Theater Im Pumpenhaus, Théâtre d’Arras / TANDEM ARRAS-DOUAI, Dampfzentrale, Le Triangle – scène conventionnée pour la danse-Rennes, Théâtre La Bastille, Les Brigittines, AndWhatBeside(s)Death, MA Scène nationale – Pays de de Montbéliard and Troubleyn Jan Fabre.

Támogatók: NONA, Provincie Antwerpen and De Vlaamse Gemeenschap
International Distribution: Key Performance

A vendégjátékot az NKA és a Flamand Kormány magyarországi Delegációja támogatása tette lehetővé.

Forrás: MU Színház