Közel 15 ezren vettek részt a Müpa10 hétvégén

A Művészetek Palotája jubileumi hétvégéjére március 1415-én csaknem 15 ezer látogató volt kíváncsi. A Müpa10-en olyan hazai művészek léptek fel, akik az elmúlt évtizedben a régió vezető előadó-művészeti intézményének legemlékezetesebb koncertélményeit adták. A hétvégén rekordszámú előadást, összesen 19 produkciót közvetített élőben a Müpa: az eseményeket több mint 4 ezren követték.

Müpa10 - Fotó: Posztós János/Müpa

Müpa10 – Fotó: Posztós János/Müpa

Számos teltházas előadással, az ünnepi hétvégére átrendezett, izgalmas terekkel, ingyenes, nyüzsgő hangulatkoncertekkel, digitális kiállítással, élőzenés behívókkal és összesen csaknem 15 ezer nézővel ünnepelte a Művészetek Palotája a tizedik születésnapját március 14-15-én.

A Müpa10-en fellépett mások mellett a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekar, a 2015/16-os évad együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, az évad művésze, Fassang László orgonaművész, továbbá a Magyar Rádió Zenei Együttesei, Vásáry Tamás és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kaláka, a Sebő Együttes, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, a Muzsikás együttes, Péterfy Bori, Sena és a Budapest Bár is. A programból nem maradhatott ki a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Nemzeti Táncszínház produkciói és a Literárium sem, az utóbbi vendége Dragomán György és Csákányi Eszter volt. Koncertet adott Szakcsi Lakatos Béla fiatal jazztehetségekkel, Szalóki Béla, valamint a László Attila vezette Senior Big Band is.

A Müpa10 kétnapos programsorozat 19 produkcióját csaknem 4 ezren látták élőben a Müpa Live Webcaston keresztül. A nemzetközileg is egyedülálló élő, online közvetítés során a produkciókat HD-minőségben sugározták.

Müpa10 - Kocsis Zoltán - Fotó: Posztós János/Müpa

Müpa10 – Kocsis Zoltán – Fotó: Posztós János/Müpa

A Müpa10 előadásain Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatójának meghívására részt vettek az ECHO (Európai Koncerttermek Szervezete) művészeti és tartalmi ügyekért felelős vezetői, akik különleges ízelítőt kaphattak a magyar zenei és művészi élet egyedülálló produkcióiból.

A közönség nyitottságának, a kiemelkedő érdeklődésnek és a 11. évad már beharangozott hazai és nemzetközi sztárvendégeinek köszönhetően a hétvégén a Müpa másfélszer annyi komolyzenei bérletet értékesített, mint egy évvel korábban. Az előadó-művészeti intézmény 2015/16 évadra meghirdetett 18-féle komolyzenei sorozata a Müpa jegypénztáraiban és online, a mupa.hu-n keresztül kapható. A bérletekkel a vásárlók 15 százalék kedvezményhez jutnak az egyes előadások áraihoz képest.

A Müpa 2005. március 14-i megnyitása óta több mint tízezer eseménynek adott otthont. A nemzetközileg is kimagasló mennyiségű produkciót közel 5 millió hazai- és külföldi néző látogatta az intézmény eddigi fennállása alatt.

A Müpát tizedik születésnapján számos, a jubileumi évadban fellépő művész köszöntette. A videók a Müpa YouTube-csatornáján elérhetők.

Müpa10 - Hangzó Helikon - Fotó: Posztós János/Müpa

Müpa10 – Hangzó Helikon – Fotó: Posztós János/Müpa

Forrás: Művészetek Palotája
, , , ,