Berlinale – Grönlandon játszódó kalandfilm nyitja a fesztivált februárban

Isabel Coixet spanyol rendező Nobody Wants the Night című, Grönlandon játszódó kalandfilmjének világpremierjével nyílik meg február 5-én a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale – közölték pénteken a mustra szervezői.

Coixet filmjének főszerepét Juliette Binoche alakítja, a nemzetközi szereposztásban a japán Kikucsi Rinko és az ír Gabriel Byrne neve is olvasható. A Nobody Wants the Night a Berlinale versenyprogramjában is helyet kapott.

A kalandfilm 1908-ban Grönland sarkköri vidékén játszódik, „bátor nőkről és ambiciózus férfiakról szól, akik mindent hajlandóak kockára tenni a szerelemért és a dicsőségért”.

A spanyol-francia-bolgár koprodukcióban készült alkotást Bulgáriában, Norvégiában és Spanyolországban forgatták – ismertette a részleteket a Variety.com.

„Nagyon örülök, hogy a Nobody Wants the Night lesz a Berlinale nyitófilmje 2015-ben. Isabel Coixet két nő lenyűgöző és érzékeny portréját ábrázolta egy rendkívüli helyzetben” – méltatta a filmet Dieter Kosslick. A Berlinale igazgatója hozzáfűzte, hogy ez lesz az első film, amelyet a fesztivál fő vetítési helyszínén, a Berlinale Palastban az új Dolby Atmos hangrendszerben élvezhet a közönség.

Isabel Coixet már hatszor szerepelt a Berlinale programjának különböző szekcióiban munkáival, versenyben volt mások mellett 2003-ban Az élet nélkülem, majd 2008-ban az Elégia című filmje, 2009-ben pedig tagja volt a mustra nemzetközi zsűrijének.

A 65. Berlinalét február 5. és 15. között rendezik meg.
http://variety.com/2015/film/news/isabel-coixets-nobody-wants-the-night-to-open-berlin-film-festival-1201396594/

Forrás: MTI

 

,