A Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertjét tartják ma este a Budapest Sportarénában

A Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertjét tartja ma este Mága Zoltán hegedűművész a Papp László Budapest Sportarénában.

A Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz – közleménye szerint – „grandiózus újévi gálaestjén világszínpaddá alakítja az Arénát, hiszen öt kontinensről invitált meg nemzetközi hírű művészeket”.

A már hagyományossá vált, idén 7. újévi showműsorba Amerikából érkezik Ann Malcolm dzsesszdíva, a mainstream és a modern dzsessz elismert képviselője. Kuriózumnak ígérkezik Oh Ahmi produkciója, aki Ázsiát képviseli: a dél-koreai crossover csellista, aki nagy sikerrel szerepelt már Nagy-Britanniában, Argentínában vagy éppen Mexikóban.

Ausztrália képviseletében Siobhan Stagg lírai koloratúrszoprán, Afrikából pedig a Chalaban,az afro-arab zene első számú képviselője érkezik az Aréna színpadára.

Fellép Saimir Pirgu albán tenor, Valentina Nafornita moldovai szoprán, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész és Kiss B. Atilla tenor, és Sebestyén Ernő hegedűművész is részese lesz a gálaműsornak. A kor egyik legnagyobb hegedűművészeként méltatta Mága Zoltánaz orosz Zahar Bront, aki szintén Európát képviseli majd a gálaesten.

Az idén pályafutása harmincadik évfordulóját ünneplő Mága Zoltán azt ígéri, hogy „eddigi legkáprázatosabb show-jával lepi meg” közönségét.

Mága Zoltán sztárvendégeivel az elmúlt hat esztendőben minden január elsején este, már több Guinness-rekordot is felállítva, 13 ezer emberrel együtt köszöntötte az újévet, a közös koccintás 2015-ben sem marad el.

A budapesti újévi koncert után, január 4-én az osztrák fővárosban első alkalommal rendezik meg a magyar hegedűvirtuóz újévi gálaműsorát.

Forrás: MTI