Mr. és Mrs. – Párbajok öt tételben a Verebes-Pindroch művészházaspárral

Ismerünk olyan művész-házaspárokat, akik nemcsak az életben, hanem a színpadon is elválaszthatatlanok a mindennapokban.  Nem tartozik közéjük Verebes Linda és Pindroch Csaba. A Vác környékén élő színészházaspár első közös színpadi munkája egy népszerű angol kortárs író, Peter Quilter komédiája, amelyet 2011. szeptember végén mutattak be a Budapesti Kamara Színház Tivoli színpadán. A magánpénzből megvalósuló, öt részből álló produkcióra nem akármilyen alkotói gárdát sikerült megnyernie a sztárházaspárnak.

mr es mrsA komédia eredeti címe Duettek (Duets), amit a szerző alapvetően is két színészre írt. A magyarországi produkció különlegessége az, hogy az öt különböző jelenetet itthon öt különböző rendező és neves divattervező hozza létre. A hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindig mélyen emberi és őszinte történetek a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járja körül öt tételben.

Az előadáson a következő témákat mutatja be, illetve helyzeteket jeleníti meg a két fiatal színművész:
1.Társkeresés újsághirdetéssel. Mi történhet az első vakrandin a fiú lakásán?
2. Hogyan reagál egy homoszexuális sztár üzletember gyönyörű titkárnője különleges szülinapi ajándékára?
3. Vajon milyen erős a szeretet egy jómódban élő, szüleiket azonban már elvesztő testvérpár között? Az erőpróba a húg harmadik esküvője.
4. Milyen lehet egy idősödő színészházaspár mindennapi élete, ha már csak a férj sikereit élhetik meg együtt?
5. Se veled, se nélküled állapot: egy válás előtt lévő pár utolsó, szenvedélyektől fűtött kényszernyaralása Spanyolországban.

„Régóta kerestünk olyan produkciót, amelyben közösen játszhatunk, míg végül rátaláltunk Peter Quilter Duets című darabjára. Nemcsak minket nyűgözött le a darab, de az alkotótársainkat sem kellett sokat győzködnünk az előadás színrevitelében. Fontosnak tartjuk a mozgások, mozdulatok csiszolását és a beszédstílusok, hangkarakterek megtalálását, a figurák hiteles megformálása mellett. Változatos, fordulatos, szórakoztató előadást tervezünk” – fogalmazott Verebes Linda egy interjúban.

„A magánprodukcióké és a szponzoroké a jövő. Az előadás a mi ötletünk és a mi álmunk megvalósulása. Jövőbe mutató kezdeményezésnek tartom a Mr és Mrs-t, hiszen a produkció megvalósítására nem kértünk pénzt az államtól, vagy az amúgy is nehéz helyzetben lévő színházaktól. A darab színrevitelekor elsődleges szempont volt, hogy minőségi produkciót hozzunk létre együtt és minden szinten kiemelkedőt (értékeset és fogyaszthatót) próbáljunk alkotni” – nyilatkozta Pindroch Csaba.

A rendezők között Herendi Gábor, Fonyó Gergely és Lang Györgyi énekes is megtalálható, míg a jelmeztervezők sorában Kati Zoób, Náray Tamás és Herczeg Zoltán neve is olvasható.

Az Életfa program produkció szervezésében Magyarországon is látható színházi előadás pénteken, 2014. december 19-én a váci Madách Imre Művelődési Központban lesz látható. Belépőjegyek még kaphatók a helyszínen.

Forrás: Madách Imre Művelődési Központ