Karácsonyváró hétvége a Madách Imre Művelődési Központban

Adventi játszóház címmel várják a családokat szombaton, 2014. december 20-án 15 órától a váci Madách Imre Művelődési Központban. A gyerekek kézműves foglalkozások keretében készíthetik el karácsonyi ajándékaikat, míg a szülők a maguk által készített portékáikat kínáló árusok standjainál vásárolhatnak szebbnél-szebb tárgyakat. A kulturális intézmény előtt állatsimogató várja a kicsiket. A délutáni program részeként kerül sor az immáron harmadik alkalommal meghirdetett karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetésére.

A színházteremben 16 órától Demeter György, Zayzon Csaba és a Musicalitas Társulat művészei várják a családok legkisebb tagjait előadásukra. A fenyő álma című zenés-verses kavalkádra 500 forintért lehet belépőjegyet váltani a helyszínen.

Másnap, december 21-én a váci Vox Humana Énekkar és a váci Harmónia Kórus közös hangversenyének ad otthont a Madách Imre Művelődési Központ. A műsor első felében a karácsony ünnepköréhez kötődő a cappella kórusművek hangzanak el a Vox Humana Énekkar előadásában, majd egy szimfonikus zenekarra, vegyeskarra és szoprán szólóra komponált oratórium csendül fel: Mendelssohn 42. zsoltárja.

A hangversenyen közreműködnek: Kovács Csilla – szoprán, a Vox Humana Énekkar (karnagy: Sándor Bence), a Váci Harmónia Kórus (karnagy: Orosz Dóra), valamint az ünnepi hangversenyre szerveződött Vox Humana Alapítvány Zenekara. Vezényel: Sándor Bence

A most vasárnap 18 órakor kezdődő koncertre 1000 forintért lehet belépőjegyet váltani elővételben, az előadás napján pedig 1300 forintért.

Forrás: Madách Imre Művelődési Központ