A Fondation Louis Vuitton bemutatja nyitó programjának 2014. december 17-étől induló, második szakaszát

A Fondation Louis Vuitton, nyitó programjának második szakaszaként nagyszabású kiállítást szervezett, melyet egyrészről a nemzetközi hírű dán művésznek, Olafur Eliassonnak szentelt az alsó szintek kiállítótermeiben, a felső termekben a Kollekcióból készült második válogatás munkái lesznek láthatók 2014. december 17-étől.

F-8-Q-i_a_Ayensa,_Studio_Olafur_Eliasson.jpeg-=

A Kollekció műveinek újfajta bemutatása 15 olyan művészre fog összpontosítani, akik különböző generációkat és nemzetiségeket, eltérő művészi tevékenységeket, gyakorlatokat képviselnek. Két fő téma jelenti a szervezőelvet.

Az egyik téma az egyénre összpontosít, a feltárásra, egyrészt a világgal való kapcsolatunkra, annak társadalmi, politikai és fogyasztói kontextusára, másrészt a kétségekre és félelmekre, amelyek leginkább expresszionistának nevezhető megközelítésben jelennek meg. Wolfgang Tillmans egy hatalmas felületet tervezett fotográfiai alkotásai, portréi, csendéletei és tájképei számára, amelyek környezetével való hangsúlyos kapcsolatáról tanúskodnak, egy felületet, amelyen Isa Genzken két szobra, a Bouquet és Zwei Bügelbretter teremtenek ironikus kritikai nézőpontot egy bizonyos valóság felé.

Ed Atkins két videója, az Us Dead Talk Love és az Even Pricks lesz látható a közelben, amelyek egy hibrid és nyugtalanító emberiséget mutatnak be, míg Annette Messager figurái, melyek a baba és a marionett bábú közti átmenetek, a Le Masque Rouge-ban, a La Petite Ballerine-ben és a Mes Transports-ban a nyugtalanság és hátborzongató humor atmoszféráját teremtik meg.

Olafur Eliasson, Dust particle with  ramp test for Contact, Studio Olafur Eliasson, 2014 � Maria del Pilar Garcia Ayensa Studio Olafur EliassonOlafur Eliasson, Experiment  for Double infinity, 2014 � Maria del Pilar Garcia Ayensa Studio Olafur Eliasson

Távolabb, Maurizio Cattelan Charlie Don’t Surf-je a művész”életrajzi” vízióját mutatja be a látogatóknak, az iskola negatív és melankolikus tapasztalatain keresztül. Végül Rachel Harrison Zombie Rothko-ján keresztül találkozhatunk olyan stílusok hibridjével, mint például az absztrakt expresszionizmus vagy a Pop Art.

Különleges hangsúly kerül Alberto Giacometti külön kiállított alkotásaira, rajzok, valamint fényképek és szobrok jelentős gyűjteményére, olyan művekre, mint a Lotar I, II, III, L’homme qui chavire, Tête sur Tige, Trois Hommes qui marchent, ezek élén a debütáló Grande Femme áll, amely demonstrálja a művész fáradhatatlanságát és gyötrődő küldetését, amely a valódi “meglátására” irányul.

A második téma költőibb és szemlélődőbb dimenziót tár fel Sigmar Polke installációján, a Cloud Paintings-en keresztül, amely négy áttetsző festményből áll, ezek közepére egy 4 milliárd éves meteoritot helyezett, szimbolizálva ezzel az egész kozmikus jellegét. A mű közelében Tacita Dean monumentális fényképei, a Majesty and Hünengrab látható és egy rajzsorozat, amely alabástromra és papírra készült, megidézi a megváltoztathatatlan idő nyomait.

Olafur Eliasson, Experiment for Big Bang Fo untain, 2014  � Studio Olafur EliassonOlafur Eliasson, Shadow and light experiment with a glass sphere, Studio Olafur Eliasso n, 2014 � Olafur Eliasson

Egyéb, a közelben kiállított munkák: Bas Jan Ader videója, a Primary Time; Acacia e Foglia di Zucca, Giuseppe Penone szobra és a Weinende Frau Thomas Schütte-től. Installációk: Capello per due V Mona Hatoumtól, TV Rodin (le Penseur), Nam June Paiktól, Akram Zaatari videómunkája, a Tomorrow Everything Will Be Alright. Ezek a művek az emlékezetről, az idő múlásáról beszélnek, az egymáshoz és a természethez való kapcsolatunk kétértelműségéről és az identitás reflexióiról.

2015 tavaszán a Kollekcióból egy harmadik műválogatás kerül bemutatásra, két téma szerint: Pop Art és olyan művek, amelyek szorosan kapcsolódnak a zenéhez.

További információkat Olafur Eliasson kiállítása kapcsán a következő linken találhat: http://www.fondationlouisvuitton.fr/en/presse.html

Olafur Eliasson, Touch, 2014 � Mari a del Pilar Garci a Ayensa, Studio Olafur Eliasson-8-Q-_2014_Olafur_Eliasson_=EF=BF=BD_Iwan_Baan.jpeg-=

Gyakorlati információk
Jegyvásárlás:
Látogasson el a www.fondationlouisvuitton.fr weboldalra!

Nyitva tartás:
2014. október 27 – november 3-ig és 2014. december 20-tól 2015. január 4-ig (iskolai szünetek)
Nyitva minden nap 10.00-20.00 között, és pénteken késő estig, 23.00-ig
Nyitva tartás november 3-tól (iskolai szüneteken kívül)
Hétfő, szerda és csütörtök 12.00-19.00, és pénteken késő estig, 23.00-ig
Szombaton és vasárnap 11.00 – 20.00
Keddenként zárva.
2014. december 25-e és 2015. január 1-je között zárva.

Megközelíthetőség:
Cím: 8 avenue du Mahatma Gandhi – Bois de Boulogne – 75116 Párizs
Metró: 1-es vonal Station Les Sablons, Fondation Louis Vuitton kijárat
Fondation busz: Indulás 15 percenként, a Place Charles de Gaulle-ról, az avenue de Friedland végén
Station Velib, Fondation Louis Vuitton megálló
244-es busz, hétvégén megáll a Fondation előtt

Jegyárak:
Teljes árú: 14 Euró
Csökkentett: 10 és 5 Euró
Családi: 32 Euró (2 felnőtt + 1-4 18 év alatti gyermek)
A fogyatékkal élő látogatók számára ingyenes a belépés
A jegyek a Fondation és a Jardin d’Acclimatatio minden területére belépést biztosítanak.
Látogatói információ: +33 (0) 1 40 69 96 00

Forrás: LanceCom Média