Egy éves a Budapest Katalógus

A Szimpla kertben rendez születésnapi estet a Budapest Katalógus városi arcokat bemutató oldal december 20-án, ahol kiállítás, beszélgetés a városról és koncert várja a Budapest-rajongókat.

Káldi Emese

Káldi Emese

Térey János

Térey János

A Budapest arcait bemutató Budapest Katalógus egy éve indult útjára. Így írnak magukról: „Budapest Katalógus – arcok, emberek, történetek. Életek, pillanatok, álmok, vágyak, olykor tragédiák. Budapest pont olyan színes, mint a lakói és a vendégei – az emberek, akik visszatérnek a helyekre, ahol már annyiszor jártak, és amiket az emlékezetükbe véstek. Tégy így te is: meséld el, mit szeretsz a városban, mi a te helyed és a történeted!”

A projekt célja elsődlegesen tényleg az, hogy egy profi képpel és egy rövid történettel, vagy egy-egy mondattal kicsit közelebb hozza hozzánk azokat, akik szembe jönnek velünk nap mint nap az utcán, de akikről nem tudunk semmit, akik csak egy nagyváros ismeretlen arcai a számunkra.

Mesterházy Fruzsina

Mesterházy Fruzsina

Gyík Zenekar

Gyík Zenekar

A Budapest Katalógus szerkesztői december 20-án a belvárosi Szimpla kertben rendeznek estet, ahol többek közt beszélgetés a városról, koncert és kiállítás megnyitó várja azokat, akik szeretik a portrékat, szeretnek elmélyedni abban, milyen emberek élnek Budapesten, és kíváncsiak rá, hogy a különféle társadalmi rétegek hogyan élnek egymás mellett.

Az est keretében rendezett beszélgetésen a szervezők célja az, hogy olyan, a városban komolyan tevékenykedő alkotókat ültessenek egy asztalhoz, akik egészen más területen fejtenek ki komoly építő tevékenységet, s akiknek a munkája mind-mind összefüggésben van a várossal, a városi élettel, annak bemutatásával vagy átalakításával, a városban működő erők, energiák, összefüggések feltárásával.

A beszélgetés résztvevői:
Káldi Emese, az Imagine Budapest városi sétákat szervező projekt vezetője
Térey János, költő, író, drámaíró, műfordító, akinek Átkelés Budapesten című kötete idén látott napvilágot
Szöllősi Mátyás, költő, író, a Budapest Katalógus egyik alapítója, fotósa, szerkesztője
A beszélgetést vezeti: Mesterházy Fruzsina, költő, újságíró, színész
Az est második felében kiállítás nyílik a Budapest Katalógus elmúlt egy évének képeiből. A kiállítást megnyitja: Kálló Péter, fotográfus – Az est zárásaként pedig a Gyík zenekar ad koncertet, akiknek november végén jelent meg első lemezük Gyík zenekar címmel.

Helyszín: Szimpla kert, Budapest, Kazinczy utca 14.
Időpont: 2014. december 20. 18:30

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/391040631046785/
Budapest Katalógus: https://www.facebook.com/budapestkatalogus
Imagine Budapest: http://www.imaginebp.hu/
Gyík zenekar: http://www.gyikzenekar.com/

Forrás: Szimpla Színház