Roma karácsony Csocsesszel, kiállítással, filmvetítéssel

A váci Madách Imre Művelődési Központ szervezésében kerül sor arra a háromnapos programsorozatra, amelynek megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia támogatta. A 2014. december 12-e és 14-e között megrendezendő Roma Karácsony elnevezésű esemény filmvetítéssel veszi kezdetét. Pénteken, december 12-én 18 órától a Macska-jaj című jugoszláv-francia-német koprodukcióban készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

csocsesz művészúrMásnap, azaz szombaton 16 órakor nyílik kiállítás a roma származású festőművész, Bari Janó és barátainak alkotásaiból.  Az adventi és karácsonyi időszakban megrendezett program vasárnap, azaz december 14-én családi délutánnal zárul. 15 órától kézműves foglalkozásokkal, roma táncházzal, gyermekrajz kiállítással várják az érdeklődőket, 19 órától pedig a hazai mulatós zene egyik kiemelkedő személyisége, Csocsesz zenés műsorára kerül sor a színházteremben. Mindhárom nap programja ingyenesen látogatható! Ingyenes belépőjegyek igényelhetők a Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárában.

A rendezvénnyel hidat kívánnak teremteni a roma és magyar résztvevők között, mert a kultúra, a hagyomány ápolása, megélése, az alkotás folyamata alapvető emberi igény. Cél továbbá, hogy a roma és magyar gyermekek és felnőttek közötti előítéletek, sztereotípiák és a bizalomhiány csökkenjen. A családi program célja, hogy a gyermekek és felnőttek a kézműves és a táncos foglalkozások alkalmával, a közös alkotás folyamatával közelebb kerüljenek a roma kultúrához.

emmi-logoletöltés (1)

Forrás: Madách Imre Művelődési Központ