Odüsszeusz a Tháliába megy!

A Bárka Színház Odüsszeusz szemeteslapáton című Európában egyedülálló, remek humorú tárgyszínházi előadása két alkalommal a Thália Színházban vendégeskedik.

Odüsszeusz szemeteslapáton/Bárka Színház - Fotó: Dudás Szabolcs

Odüsszeusz szemeteslapáton/Bárka Színház – Fotó: Dudás Szabolcs

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében bemutatott különleges előadásban háztartási eszközökkel mesélik el Odüsszeia történetét, a tésztaszűrőtől kezdve a dugóhúzón át a kelkáposztáig van itt minden, még színes papírba csomagolt bon-bon katonák is.

A jól ismert történetet azonban senki ne az eredeti szöveggel várja, itt modern, mai nyelven hallható Odüsszeusz hazaútjának története, az eposz néhány jellegzetes kalandjának kiemelésével. Az előadásban számtalan jellegzetes magyar asszociáció, vicc és dal hangzik el, mintha egyfajta Monty Python-átirata volna, tele humorral, nyelvi leleménnyel, szójátékkal.

Az előadás nem csak a felnőttek, hanem a nagyobb gyerekek számára is izgalmas kikapcsolódást ígér, igazi családi program!

Philippe Genty (1938 -) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

Odüsszeusz szemeteslapáton/Bárka Színház

Odüsszeusz szemeteslapáton/Bárka Színház – Fotó: Dudás Szabolcs

PHILIPPE GENTY – ODÜSSZEUSZ SZEMETESLAPÁTON
Fordította: Molnár Zsófia

Időpontok: 2014. november 26. 19:30 és december 11. 19:30

Szereplők: Szorcsik Kriszta, Marofka Mátyás, Jerger Balázs m.v.
Rendező:
Philippe Genty és Mary Underwood
Játékmester:
Simon T Rann
Asszisztens: Pogács Zsuzsa
Dramaturg/Tolmács: Szaida Khaled-Abdo

THÁLIA SZÍNHÁZ
1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.
Jegypénztár
Telefon: +361-331-0500

Forrás: Bárka Színház