Adventi családi programok a Néprajzi Múzeumban

Virágkötészeti kiállítás, kézműves és bibliadráma-foglalkozások, valamint koncertek is várják az érdeklődőket az adventi készülődés jegyében november 21. és 23. között a budapesti Néprajzi Múzeumban.

Az adventi virágkötészeti kiállítást november 21-én Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója, valamint Boros Attila, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke nyitja meg. Ezt követően Huba Lilla néprajzkutató Advent a néphagyományban címmel tart előadást, emellett virágkötészeti és kézműves termékek vására várja a látogatókat – közölte a múzeum az MTI-vel.

November 22-én az érdeklődők adventi koszorút és ajándékokat készíthetnek, a Megvetés és Önbecsülés című kiállításban Pasqualetti Ilona tart játékos múzeumpedagógiai foglalkozást, majd vásári játékot láthat a közönség.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az épülő betlehemijászol-kiállításba, a betlehemkészítő pályázatra érkezett műveket a kiállítás múzeumi szervezői, Szojka Emese és Koltay Erika mutatják be. A Kő kövön című időszaki kiállítást Bata Tímea, a Megvetés és Önbecsülés című időszaki tárlatot Kerék Eszter vezetésével tekinthetik meg a résztvevők. A nap végén a Taubert Trio ad koncertet.

A hét utolsó napján, november 23-án a kézműves foglalkozások mellett Nagy Réka könyvtáros vezetésével a várakozásról, a reményről és a titokról lesz beszélgetés, a Meglepetés Színház pedig bibliadráma-foglalkozást tart felnőtteknek.

Pálóczy Krisztina A népdaloktól a genfi zsoltárokig című, Balla Péter munkásságát felidéző időszaki kiállításban kalauzolja a közönséget, a Concentus Consort kamaraegyüttes középkori egyházi zenét, németalföldi, francia és olasz reneszánsz műveket, valamint a Kájoni kódex dallamait adja elő. A Kálvin kórus adventi egyházi énekeket, az EzJazz kamarakórus dzsessz örökzöldeket, gospelt és tradicionális ünnepi dalokat mutat be.

Forrás: MTI