Színészkutya kerestetik! – Kutyamenhelyen járt a Jókai Színház delegációja

Az ősz nagy drámája, az Egerek és emberek című Steinbeck remekmű bemutatója november 28-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban, mely a társulatunk szinte valamennyi férfi tagját a színpadra szólítja, de egy különleges négylábú karakter is színre lép.

BANNER_egerek es emberek_851x315_facebook

A darab rendezője, Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója a Csabai Állatvédők Gyepmesteri telep és kutyamenhelyére látogatott, hogy válogatást tartson az Egerek és emberek című színmű kutya szerepére.

Olyan kutyát kell találnunk, aki megfelelően nyitott az emberekre, jól tanítható, aranyos, valamilyen szinten játszani tud, de ugyanakkor fegyelmezett is. Nem titkolt szándékunk, hogy ezek a kiskutyák és a társaik is gazdára találjanak – mondta a rendező.

A kutyusok között önkéntes jelentkező akadt is szép számmal. Sokan kedvesen odaszaladtak Pataki Andráshoz, de akadtak félénkek is azért. Több ígéretes színész palánta is feltűnt, de egyelőre még nem tudni, hogy Cuki, Etelka, Tibi, Panna, Jhonny, vagy Jándoki úr lesz-e a befutó…

A döntés meghozása során a Candy szerepét játszó Kovács Frigyes Jászai-díjas színművésznek is fontos lesz a véleménye, hiszen az ő színpadi partnere lesz a kiválasztott eb. A végső szó a jövőhéten várható.

Steinbeck, Nobel-díjas amerikai regényíró klasszikusa számtalanszor bizonyította könyvben, filmen és színpadon, hogy mondanivalója megrendítően aktuális. 1937-ben írta meg kisregényét, melynek sikere azóta is változatlan. A játék két idénymunkás különös, összetett és tragikus kapcsolatáról szól. Az emberi kapcsolatok kiüresedését, a társadalmi szintű elmagányosodást a szerző szimbólumteremtő képessége emeli katartikus magaslatokra.

Az alábbi videóban megtekinthetőek a színészjelöltek.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház