„Respekteljük egymást” – Suzuki viaDAL Crossover lemez

Tegnap óta érhető el az a magyar előadók által létrehozott lemez, amely ingyenesen letölthető az I Love Suzuki Facebook-oldaláról. A 6 dal tucatnyi előadót/zenekart hozott össze a Suzuki viaDAL projekt keretében.

Suzuki viaDAL Crossover sajtótájékoztató, Akvárium Klub, 2014. november 4. - Fotó forrása: Suzuki viaDAL Crossover

Suzuki viaDAL Crossover sajtótájékoztató, Akvárium Klub, 2014. november 4. – Fotó forrása: Suzuki viaDAL Crossover

A Suzuki 2012-ben indította el a viaDAL projektet olyan céllal, hogy a fiatalokat (is) el tudják érni kedvenc zenekaraikon keresztül. A sorozat rajongótáborokat mozgósított meg eddig is, hiszen 21 klippet forgattak le, amelynek eredményeként 3,2 milliós YouTube elérést értek el a zenekarok. Most változtattak a koncepción, és már eddig is sikeres magyar előadókat, zenekarokat párosítottak össze egy-egy dal erejéig.

A most elkészült Suzuki viaDAL Crossover című anyagon hat vadonatúj dal jelent meg, amelyek mindegyikét két-két kitűnő, a maga műfajában elismert zenekar közösen készített el.

Suzuki viaDAL Crossover sajtótájékoztató, Akvárium Klub, 2014. november 4. - Fotó forrása: Suzuki viaDAL Crossover

Suzuki viaDAL Crossover sajtótájékoztató, Akvárium Klub, 2014. november 4. – Fotó forrása: Suzuki viaDAL Crossover

A lemez anyaga:
Paddy and the Rats + Kowalsky meg a Vega – Nem kell sok…
Supernem + Péterfy Bori & Love Band – Férfivadász
Road + Hősök – A zene mindenkié
Pannonia Allstars Ska Orchestra + Deniz – Az én utam
Subscribe + Anna & The Barbies – Nem ér a nevem
Fish! + + Somló Tamás – Ezek a fiatalok

A tegnapi megjelenéstől számítva három hónapig ingyenesen letölthetőek a dalok az I Love Suzuki Facebook-oldaláról. De itt nem ér végen a történet, hiszen mindegyik dalhoz készült szöveges videó is, amelyek az I Love Suzuki YouTube csatornáján megnézhetőek. A szavazás pedig még csak most indul, hiszen a közönség döntheti el, hogy melyik legyen az a szám, amelyikhez egymillió forintos költségvetésű, igazi videoklip is készülhet majd.

merre-tartasz-ember-central-szinhaz-fotok-toth-viktoria

Mindamellett, hogy igazi zenei csemege született, hiszen összességében bebizonyosodott, hogy többféle zenei stílus is megfér egymás mellett akár egy dalon belül is, azzal a meglepetéssel is számolhatnak a rajongók, hogy kedvencük más nyelven vagy más hangszerelésben is megszólalhat.

Azon túl, hogy a reklám értéket hozott létre ebben a formában, az is kiderül, az autóipar és a zenevilág együttműködése által, lelkes és szorgalmas munkával látszólag távoli világok is megtalálják a közös hango(ka)t.

Szerkesztette: Tóth Judit Nikoletta
Fotó forrás: Suzuki viaDAL Crossover