Vígnap és Színházak Éjszakája a Vígszínházban szombaton

Szeptember 20-án a Vígszínház egyszerre ünnepli a hagyományos Vígnapot és a Színházak Éjszakáját! Szombaton déltől meglepetésekkel és színházi kalandokkal várunk minden Vígszínház-rajongót, színházszerető kicsiket és nagyokat, 1-119 évesig, hogy együtt ünnepeljük az évadkezdést.

További információk: www.vigszinhaz.hu

vignap

VÍGNAP PROGRAM:

Vígszínházi műhelytitkok 12.15 – 14.00 – Nagyszínpad

Kíváncsi arra, hogy hogyan születik egy produkció, hogy hány fok van egy ruhatömés alatt, hogy milyen érzés fejjel lefelé lógni a színpad fölött és hogy hány másodperc alatt öltözik át a legjobb sprinter-színészünk? Ezen a délutánon sok érdekesség kiderül az előadások kulisszatitkairól, és talán még jódlizni is megtanulhatunk Stohl Andrástól. Kihirdetjük a VÍGfotó-pályázat nyerteseit és beavatjuk a színházi praktikákba. Játsszon velünk! Vezeti: Eszenyi Enikő

Ha majd egyszer mindenki visszajön… 15.00 – 16.30 – Nagyszínpad

A Magyar Dal Napja alkalmából készült zenés előadás az első világháborús fronton harcoló szerelmes bakákról, bátor hadapródokról, lógós kadétokról, szigorú őrvezetőkről és álmodozó hadnagyokról szól, meg természetesen az itthon maradt hűséges cselédlányokról és sóhajtozó szépkisasszonyokról.

Közreműködnek: Bata Éva, Járó Zsuzsa, Kopek Janka, Réti Adrienn, Tornyi Ildikó, Csőre Gábor, Géczi Zoltán, Harkányi Endre, Józan László, Lajos András, Mészáros Máté, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Sarádi Zsolt, Kovács Tamás, Gonda Kata e.h., Csapó Attila e.h., Fábián Szabolcs e.h.

Az előadás a Vígszínház 2014/2015-ös évadára szóló bérlet vagy egy szeptember 20-án vásárolt szeptemberi vagy októberi előadásunkra szóló színházjegy felmutatásával tekinthető meg.

A vörös oroszlán 15.00 – 16.30 – Házi Színpad

A kultikus regény színpadi változata Venczel Vera fantasztikus előadásában.

Az előadás a Vígszínház 2014/2015-ös évadára szóló bérlet vagy egy szeptember 20-án vásárolt szeptemberi vagy októberi előadásunkra szóló színházjegy felmutatásával tekinthető meg. A belépéshez előzetes regisztráció is szükséges, melyre a VÍGnapon a színház előcsarnokában lesz lehetőség.

VÍGtour 12.00 – 14.45

Vígszínházi színészek személyes idegenvezetésével bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. Kövesse kedvencét, és csatlakozzon a tíz percenként induló csoportok valamelyikéhez.

A csoportok a Ditrói Mór utca felőli bejárattól indulnak.

Jelmezes fotózás és arcfestés   12.00 – 16.00 – Karzati büfé

A fotósarokban várjuk a kicsiket és a nagyokat. Itt bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a Vígszínház művészeivel.

Toldi Tusa 12.15 – 14.00 – Ditrói Mór utca

Toldi játékok Csőre Gáborral: malomkőgörgetés, célba dobás, szkanderezés és más ügyességi játékok

VÍGjátékok 12. 30 – 13.45 – Alagsori büfé

Vetélkedő gyerekeknek a fiatal színművészek közreműködésével

VÍGcsoki 14.00 – 15.00 – Alagsori büfé

Hegyi Barbara sütitanodája

VÍGbeszélgetés 16.00 – 17.00 – Erkély büfé

Beszélgetés az évad új bemutatóiról Marton László, Spiró György, Michal Dočekal, Hegedűs D. Géza és Varju Kálmán részvételével.

VÍGböngészde 12.00 – 19.00 – Előcsarnok

Régi műsorfüzetek, példányok, plakátok és más színházi ereklyék között válogathat.

VÍGsüti 17.00 – Előcsarnok

A színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánljuk fel.

A Vígnap programjaira 300 Ft-os belépőjegyek válthatóak, a Színházak Éjszakája karszalag nem érvényes!

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA A VÍGBEN PROGRAM:

Ha majd egyszer mindenki visszajön… 18:00 – 19:30 – Nagyszínpad

Az előadás Színházak Éjszakája karszalaggal vagy az előadásra szóló színházjeggyel látogatható – előzetes regisztráció szükséges.

Pesten születtem – Kern András koncertje 23.00 – 01.00 – Nagyszínpad

Lövölde tér, Hé, 67!, Pincér-rock, A szomorú bárzongorista dala, Halálos tangó, Szerelmünk tárgytalan… – A megunhatatlan, fanyar humorú dalok a Vígszínház színpadán.

Közreműködik: Kern András, Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Sztevanovity Zorán, valamint Heilig Gábor és zenekara

Rendező: Fesztbaum Béla

Az előadás a Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható – előzetes regisztráció szükséges!

Művészbejáró 20.00 – 21.30 – Házi Színpad

Kollégáink történetein, személyes élményein, tréfás vagy éppen megindító vígszínházi emlékein keresztül betekintést nyerhetnek színházunk működésébe, múltjába és jelenébe, bekukkanthatnak a kulisszák mögé és megismerhetik egy előadás előkészületeinek érdekességeit. A beszélgetést Deres Péter dramaturg vezeti.

Vendégek: Gombár Mari, Lukács Sándor és Telekes Péter

Az előadás a Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható – előzetes regisztráció szükséges!

Forrás: Vígszínház