Harmadik figyelmeztetés koncert a Színházak Éjszakáján

Ha már Színházak Éjszakája, legyen valóban éjjel a színházban! A Magyar Színház társulata idén először csatlakozott a Színházak éjszakája elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely a budapesti színházak közös figyelemfelhívása, a színház mint kulturális műfaj népszerűsítéséért. A Hevesi Sándor téri teátrumban a napközbeni gyerek- és felnőtt programok mellett este, éjféli kezdéssel a húrok közé csap a Harmadik figyelmeztetés színészzenekar.

Szeptember 20-án színházbejárással és játszóházzal várja a kicsiket s a kicsit nagyobbakat a színház társulata. Göttinger Pál, a színház főrendezője Elek Ányossal, valamint a Pesti Magyar Színiakadémia diákjaival közösen mutatnak be egy igazán különleges színésztréninget a Sinkovits Imre Színpadon. Ezt követően ugyanitt a Vonalhúzás című előadás felújítópróbájának titkaiba kukucskálhatnak be, majd megtekinthetik az előadást! S ha már minden színházban felmutatta a karszalagját, vagy az egész napot egy helyen töltötte, a Magyar Színház nagyszínpadán koncertre hívja a Harmadik figyelmeztetés színészzenekar. Gémes Antos, Cserna Antal, László Zsolt, Fillár István, Pethő Gergő valamint Wagner-Puskás Peti hajnali kettőig táncoltatja a karszalagos színházi rajongókat!

Program:

14.00–16.00 és 18.00–20.00: Színházbejárás – Indulás a színház főbejáratától, s körbe-körbe a „labirintuson”!

16.00 :Rumini előadás – Regisztrációhoz kötött! (50 fő) Információ: szervezes@mszinhaz.hu

Az előadás után és annak szünetében játszóház a nézőtéri büfében.

16.00–17:30: Nyílt színésztréning a Sinkovits Imre Színpadon Elek ÁnyossalGöttinger Pállal és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékeivel.

19.00- 21:30: Vonalhúzás – felújítópróba az előadás szereplőivel és alkotóival. Hogyan készül egy nagy pofon a színházban?

22.00: Vonalhúzás előadás – Regisztrációhoz kötött! (80 fő) Információ: szervezes@mszinhaz.hu

24.00–2.00 : Harmadik figyelmeztetés koncert – Bulizz a színészekkel, ameddig bírsz!

Forrás: Magyar Színház