Változatos programok a fővárosi állatkertben az Állatkertek éjszakáján

Programok sokaságával várja a nagyközönséget a fővárosi intézmény péntek este, a harmadik Állatkertek éjszakája alkalmából. Az állati látnivalók mellett fényfestés és tűzzsonglőr-bemutató is lesz, a Holnemvolt Parkban pedig egyzsetonos éjszakát tartanak.

Fényfestés a krokodilházon a Fővárosi Állat- és Növénykertben az Állatkertek éjszakáján 2013. augusztus 30-án. - MTI-fotó: Kovács Attila

Fényfestés a krokodilházon a Fővárosi Állat- és Növénykertben az Állatkertek éjszakáján 2013. augusztus 30-án. – MTI fotó: Kovács Attila

Más hazai állatkertekhez hasonlóan a Fővárosi Állat- és Növénykert is gazdag és változatos programkínálattal várja látogatóit a III. Állatkertek éjszakáján, augusztus 29-én pénteken, a nyár utolsó péntek estéjén. Az este héttől éjfélig tartó időszakban az állatkert létesítményeinek nagy része – az emberszabásúaknak otthont adó ház kivételével – nyitva lesz, de az esemény fő vonzerejét a sok-sok különleges és egyedi program adja – írja közleményében az intézmény.

Az elefántoknál 19.30-kor elefántiskola, a fókák medencéjénél 20.00-kor rendhagyó fókatréning, a Szavannaházban 19.30-kor, 21.30-kor és 23.00-kor orrszarvúetetés, ugyanitt 20.00-kor, 21.00-kor és 22.00-kor zsiráfetetés, a Mérgesházban félóránként kígyógondozási bemutató, a Dél-Amerika-házban 20.30-kor tapíretetés, a Xántus János-házban 20.00-kor lórietetés, az Ausztrál házban 20.00-kor, 21.30-kor és 23.00-kor kígyósimogatás, az Akváriumban 20.30-kor, 21.30-kor és 22.30-kor kajmánhal és pirájaetetés, a vombatkifutónál vombatles, a Vízparti Élet Házánál sünsimogató, a Lepkekertben különleges éjjeli lepkebemutató lesz.

A kert állatgondozói egész este 11 különböző helyszínen mesélnek az ott bemutatott állatokról (főként olyanokról, amelyek éjjel aktívabbak, mint nappal), illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. A Legyél te is állatgondozó! program keretében 8 különböző állatnál lesz lehetőség kipróbálni az állatgondozók munkájának legjavát. A kert sétaútjain a gondozók barátságos, kezes állatokat sétáltatnak, s több helyen fényfestéssel varázsolnak különleges, egyedi hangulatot.

A Nagyszikla belsejében működő Varázshegy bemutatók és előadások sokaságának helyszínéül szolgál, de lesz itt térhatású vetítés, időgép-szimulátor és sok más érdekesség. Sőt, a gondozók segítségével testközelből lehet megismerkedni a világ legérdekesebb óriás rovarjaival.

A Holnemvolt Parkban egyzsetonos éjszaka lesz, vagyis a különféle játéküzemek ezen az éjszakán egységesen egy zsetonért vehetők igénybe. Működni fog a műemlék körhinta, a barlangvasút, a tréfás dzsungelvasút, az elvarázsolt kastély, a nagy és a kis kerti vasút, az összes körhinta, a vízen járó labda, a zoo-kart és a szörnyecskék háza, valamint a kalandpálya is. A programot a lángidomárok tűzzsonglőr bemutatója, illetve UV-fénycirkuszt teszi teljessé, és lesz az egykori vurstli, illetve az Angolpark múltba veszett titkait felelevenítő tematikus csoportvezetés is.

Az Állatkertek éjszakája programjai 19 órakor kezdődnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és egészen éjfélig tartanak. Belépni legkésőbb 23 óráig lehet, a pénztárak 18.30-kor nyitnak. Természetesen az állatkert napközben is nyitva lesz egészen 18 óráig, utána bezár, és egy órával később már az Állatkertek éjszakájára érkező látogatók előtt nyitja ki újra a kapukat. Az esti programra a felnőttjegyek 2500 forintos, a gyermekjegyek 1800 forintos egységáron válthatók meg, tehát ugyanannyiba kerülnek, mint a normál nyitva tartási időben. Viszont az intézmény által máskor kínált egyéb kedvezmények ezen az estén nem vehetőek igénybe. A jegyekhez az Állatkertek éjszakáján egy-egy zsetont is ad ajándékba az állatkert, amely a Holnemvolt Park játéküzemein használható fel.

Lesz olyan kombinált jegy is, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a fővárosi vonzáskörzetében található másik három olyan helyszínen is érvényes, ahol az Állatkertek éjszakája alkalmával programokkal várják a látogatókat. A kombinált jegy ára felnőttek esetében 3500 Ft, gyermekeknek 2400 Ft. Aki az este folyamán nem tudja az összes helyszínt felkeresni, a Tropicarium, a Füvészkert és a Budakeszi Vadaspark meglátogatására másnap, illetve harmadnap is felhasználhatja a kombinált jegyeket, mivel azok az említett három helyszínen szombaton és vasárnap is érvényesek.

Forrás: MTI