Street Studio Hungary

Augusztus 23. – Balatonfüred, Tagore sétány (kora délutántól)
Augusztus 24. – Pécs, Zsolnay Negyed, Szamárfül Fesztivál (egész nap)
Augusztus 25. – Budapest, Grund (egész nap)

Egy laptop, 2 hangfal, néhány hangszer, egy mikrofon, és mindez az utcán! Az énekes-dalszerző Jónás Vera ezúttal nem saját koncertre, hanem egy interaktív utcai stúdióra invitálja a járókelőket, hogy közös zenét készítsen velük. Ebben partnerei a Snétberger Zenei Tehetségközpont fiatal roma zenészei és az amerikai Found Sound Nation csapata.

Jónás Vera - Fotó: Palkó Eszter

Jónás Vera – Fotó: Palkó Eszter

„Szia, játszanál nekünk valamit?”

Ez a kérdés fog augusztus 23-24-25-én napjában több százszor elhangozni, ugyanis a Street Studio Hungary csapata kitelepül Magyarország városainak utcáira és élő felvételt készít az arra tévedő járókelőkkel.

Az ötletgazda Jónás Vera, aki 2012 őszén az amerikai OneBeat nevű tehetségprogram keretein belül 32 a világ minden tájáról összetrombitált zenésszel dolgozott és turnézott az Egyesült Államok keleti partján. A koncertek mellett rendszeresen állítottak fel utcai stúdiókat, melyekkel a városok lakóival készítettek közös felvételeket. Később Vera Svájcban is kipróbálta ezt a modellt, majd úgy döntött elhozza Magyarország utcáira.

A zenéléshez előképzettség nem szükséges, a mikrofon bárki kezében megfordulhat. A dalok spontán születnek, melyben ér énekelni, tapsolni, beatboxolni, hangszeren játszani, vagy bármilyen izgalmas hangot kiadni!

A Street Studio Hungary civil kezdeményezésként indult, az online közösségi finanszírozás mellett az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az amerikai Neutral Milk Hotel indie-rockzenekar is támogatja a projektet.

Web: https://streetstudiohungary.weebly.com

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. Három éve alakított zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel tavaly ősszel teltház előtt mutatták be első, GAME című albumukat a budapesti Trafóban, melyet pozitív sajtó visszhang és nagy siker követett. A megjelent, Game című album, mely Moldvai Márk producer zenei vezetésével készült, egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene, amit hallunk. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással, és teszi ez által is egyedivé és eredetivé a dalokat.

Vera zenéjét hallgatva egy olyan eredeti jelenséggel nézünk szembe, amelyre érdemes figyelnünk! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 13. Independent Music Awardson két kategóriában is jelölték a Jónás Vera Experimentet. A GAME a legjobb kortárs album kategóriájában, míg a What would they do?! című dal Spoken Word kategóriában kapott jelölést a versenyen. Az énekesnő Cold Fire című számát 2014-ben a legújabb, Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar nagyjátékfilm betétdalának választották.

Vera többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre of Contemporary Music Schoolban 2012-ben szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival.