Elindult – Sziget 2014. augusztus

Elindult. Úgy ahogy szokott, minden nyáron, több mint 20 éve, valamikor augusztus közepe táján. Így van ez idén is, hiszen ma közel negyven fokban sétált és várt a türelmes tömeg, mert tudta, élmény várja 2 plusz 5 napig a Sziget Fesztiválköztársaságban. Olyan kaland, amely több évtizede generációk nyári programját határozza meg. 

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Emlékszem ’93 nyarán vidéki gimnazista lányként irigykedve néztem barátnőm heti programfüzetét, ami akkor egy A4es papír volt, de nekünk a világot jelentette volna, ha szigorú szüleink elengednek. A következő nyarakat még mindig vidéki főiskolásként, de már végigsátoroztam barátaimmal. Volt ott minden, sok zene, élmény, buli. Azt kiabáltuk akkoriban: „Kell egy hét együttlét”. Így is volt, életre szóló barátságok, szerelmek szövődtek…

koti-reka-wonderland-cimu-kiallitasmegnyitoja-a-tobe-galleryben-2016-09-13-fotok-forrasa-tobe-gallery

Aztán pesti, dolgozó lány lettem, de jöttem, jöttünk. Nélkülünk nem volt Sziget. Sok minden változott az évek alatt, eltűnt az egyik nagyszínpad, karszalagokra váltották a kezdeti nyakba akasztós és – hányszor, de hányszor elhagyós – napi- és hetijegyeket. Megjelentek a sátrak a színpadok fölött és körül. Ma már hajóval is utazhatunk a helyszínre. Változatosabbak lettek a programok és ebből kifolyólag a közönség is.

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Mi is korosodtunk, de még mindig mentünk lelkesen. Észre sem vettem, de ma rádöbbentem,  ez a 22. Ma délután ezrek meneteltek újra a bejárata felé. Minden megbolydul ilyenkor a Filatorigát környékén azért, hogy újra befogadjon több mint hetvenezer látogatót töltődni „A SZIGET”. A zenei programok mellett sokszínű, minden ízlést kielégítő szolgáltatásokkal is várjak az elkövetkező napokban az ide látogatókat.

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Fotó: Tóth Judit Nikoletta

Próbáljunk hát meg félretenni minden gondot, és bulizzunk egyet Budapest és Magyarország „Csodaországában” korosztálytól függetlenül. Bevallom, én idén egyik nap már a kiskamasz lányommal készülök a Szigetre. Mert ilyen értelemben sem múlik el az idő nyomtalanul. De a Sziget az általa és benne kialakított atmoszférával azt bizonyítja nekünk, hogy bármilyen külső feltétel és körülmény megváltozhat, de az emberi lélek nem változik meg soha, az örök.

Cikk, fotó: Tóth Judit Nikoletta