Vártörténeti séta és toronylátogatás – Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum népszerű, hétvégi programja utolsó dátumához érkezett. A Vártörténeti séta és toronylátogatás címen megrendezett program egy izgalmas múzeumi séta keretében mutatja be a gyűjteményeknek és kiállításoknak otthont adó épületegyüttes, a Vajdahunyadvár történetét.

Apostol_02

A vasárnapi program során a látogatók megtekinthetik az Alpár Ignác tervezte múzeumépület egyedülálló építészeti ötleteit, megismerhetik a „tornyok titkait”, a szobrok, a díszek és címerek jelentését, valamint a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit. A program különlegessége, hogy a séta végén megnyílik az év közben zárva tartó Apostolok tornyának kapuja, lehetőséget adva az érdeklődőknek, hogy a magasból is megcsodálhassák a Városligetre nyíló páratlan kilátást. A belépőjeggyel a múzeum összes saját rendezésű, állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Az Apostolok tornyának befogadóképessége miatt a program max. 40 fős csoporttal indul. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2014. augusztus 31. (vasárnap), 11 óra és 14 óra

Regisztrációk fogadása: augusztus 11-től

A program időtartama: 1-1,5 óra

Regisztráció: tel.: 06 1 363 2711, e-mail: aranyos@mmgm.hu

Felhívjuk a részvevők figyelmét, hogy az Apostolok tornyába 150 lépcsőfok vezet, ezért kérjük, hogy az idősek, a kisgyermekkel érkezők, valamint a mozgásukban korlátozott látogatók ezt a körülményt mindenképp vegyék figyelembe a program tervezésénél.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár, Városliget
Belépőjegy árak: felnőtt 1400 Ft, gyermek és nyugdíjas 850 Ft

Bővebb információ: www.mmgm.hu

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
,