Múzeumok Éjszakája a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

Június 21-én, a Múzeumok Éjszakáján, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum is gazdag és színes programokkal várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

MMGM 095

Megkockáztatom, volt olyan család az ide látogatók között, aki az épületbe be sem jutott, mert már a Vajdahunyadvár épülete körül, az udvarban népi játszótér, állatsimogató, ökörfogatozás, tanyaolimpia, zenei és színházi előadások várták az ide látogatókat.

kaposfest

A hagyományos kiállítások mellett ezen az estén és éjszakán benézhettek a látogatók a könyvtárba és a múzeum pincéjébe is. De volt 10 állomásos interaktív élménypálya és idegenvezetés is. A gyerekek leülhettek kézműveskedni, és étel-, italkóstolót is szerveztek. A felnőtteket színes zenei programok várták a külső színpadon. Ott jártunkkor – stílusosan – éppen a „Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese” címmel a Görömbő Kompánia Szent Iván-éji műsorát nézhették az érdeklődők.

MMGM 121

Ha esetleg valaki mégsem jutott el idén a Városligetbe ezen a varázslatos éjszakán, ne szomorkodjon. Az, hogy a Múzeum jövőre – az egész éves nyitva tartás mellett – is tárt karokkal várja az érdeklődőket mi sem bizonyítja jobban, hogy a „Szerelmi varázslás bájitalfőzetekkel” programot vezető két hölgy biztosította arról a kóstolóikat, hogy jövőre boldog párkapcsolatban vagy gyermekáldással vehetnek részt a programokon.

Fotó: Lengyel Anita
Tóth Judit Nikoletta
,