Judafest – Fesztivál a Kazinczy utcában

Ingyenes koncertek, gyerekprogramok, városi séták és egész napos vásár várja a látogatókat vasárnap a zsidó kultúrát bemutató Judafesten a budapesti Kazinczy utcában.

Az Európa nagyvárosainak zsidó negyedei között is egyedülálló városrészt átszelő Kazinczy utca, az egykori Kereszt utca, ahol kóser éttermek és kávéházak sorakoztak, a VII. Zsidó Kulturális és Gasztronómiai Utcafesztivál alkalmával egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, kirakodó- és tudásvásárnak, valamint a zsidó kultúrához kapcsolódó, izgalmas programoknak ad helyet – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Elektrotechnikai Múzeum udvarán felállított gyerekszínpadon a Rutkai Bori Banda családi koncertjével indul a nap, majd a Játékszín Süsü-előadásának részleteivel, a Batyu Színház előadásával, tombolával, szörpivó és palacsintaevő versennyel folytatódik a program.

A nagyszínpadon többek közt kóser stand-up és a Jónás Vera Experiment koncertje látható, este pedig Gájer Bálint, valamint Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Quartet fellépése zárja a napot.

A Nosalty Gasztro Színpad programja 13 órakor kezdődik Dés Mihály 77 pesti recept című könyvének bemutatójával és kóstolóval.

A holokauszt 70. évfordulóján rendezett emlékévben a szervezők az idei fesztivál programjával már az előttünk álló 70 évre, a békés egymás mellett élésre kívánják felhívni a figyelmet: délután 6 órakor kezdődik az a közösségi vacsora, amelyen egy 50 méter hosszú asztal mellett VII. kerületi nagycsaládosokat és zsidó nagycsaládosokat látnak vendégül. A menü gulyásleves lesz és az a több száz palacsinta, amelyet különböző szervezetek és vállalatok képviselői egymást váltva készítenek a délután folyamán.

Emellett VB-zóna különböző méretű csocsóasztalokkal és felfújható kapuval, hennafestés és a zsidó negyed elrejtett zugaiba vezetett séták várják az érdeklődőket.

A Judafest valamennyi programjára ingyenes a belépő.

Forrás: MTI