Fővárosi bemutató a függetlenfilm fesztivál nyertes alkotásaiból

Kedden a budapesti Rácskertben levetítik a közelmúltban Siófokon megrendezett 60. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjnyertes alkotásait – tájékoztatta Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) az MTI-t hétfőn.

A MAFSZ idei függetlenfilm fesztiválján megosztott rendezői díjat kapott Visky Ábel Maflicsek, Játszótársak című és Ferenczik Áron Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban? című alkotása.

Az alkotói díjat Szirmai Márton Minimál, Grimm Café című filmje nyerte el. A legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díjat Milojev Zsanett Vénusz átvonulás című filmje, a legjobb eredeti forgatókönyvért járó elismerést pedig Tóth Barnabás Újratervezés című alkotása kapta. A legjobb dokumentumfilmes rendező Zurbó Dorottya lett Vasárnapi ebéd, a tükör mögött című filmjéért. Csicskár Dávid operatőri különdíjat nyert az Én ma anyámnál alszom című filmjéért.

A MAFSZ május közepén rendezte meg a 60. Országos Függetlenfilm Fesztivált. A versenyre a 2012 szeptembere után készült filmekkel lehetett jelentkezni. Az éves mustrára az ország legkülönbözőbb területeiről érkeztek filmek, emellett neveztek alkotásokat a határon túlról is.

Forrás: MTI