Objects of Desire – Interaktív kiállítás fiatal belgrádi forma- és textiltervezők munkáiból

Izgalmas, Magyarországon eddig sosem látott kiállítással készül június 21-én, a Múzeumok Éjszakájára a budapesti Szerb Kulturális Központ. A Belgrádi Politechnikum fiatal forma- és textiltervezőinek munkáit bemutató interaktív tárlat elsősorban a divat és a dizájn szerelmesei számára jelenthet majd különleges élményt: a legősibb anyagból, bőrből készült ruhák és kiegészítők amellett, hogy a legfrissebb, nemzetközi trendekhez igazodnak, erőteljesen észlelhető rajtuk a szerb tradíció is.

Razglednice01BP

A divatanyag bemutatása által a látogatók ízelítőt kaphatnak a szerb dizájn és divat világából, a kiállítást pedig folyamatos vetítések és egy installáció teszi még színesebbé: a rövidfilmeken magával a munkafolyamattal ismerkedhetnek meg a nézők, az Élet Fája installációnak köszönhetően pedig az is kiderül, hogyan nőtte ki magát az évtizedek során, és miért éppen a dizájn és a divattervezés lett az önkifejezés és a művészettel való kommunikáció egyik legjelentősebb formája.

A kiállításra ellátogatnak a fiatal tervezők mentorai is: Maja Milinić-Bogdanović (öltözéktervezés), Rade Pejović (kiegészítők tervezése), Jelena Zdravković (bőrfeldolgozás).

A Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ célja, hogy olyan izgalmas és színes programkínálattal jelentkezzen hónapról hónapra, mely által a magyarországi szerbek mindennapjaiba, hagyományaiba lehet betekinteni. A Szerb Kulturális Központ emellett bemutatkozási lehetőséget kínál a két ország művészei számára, bemutatja a művészetben uralkodó trendeket is és hidat képezve a magyar és a szerb kultúra között, valódi közösséget épít.

Muzeumok_ejszakaja_2014_banner_120x240px_v2Szerb Kulturális Központ, Budapest VI., Nagymező u. 49.
2014. június 21. (18:00-02:00)
Kiállításmegnyitó: 18:00
A kiállítás július 13-ig lesz megtekinthető.

Forrás: Szerb Kulturális Központ