Idén is Nyitott Pince Napok lesznek a pünkösdi hétvégén

A pünkösdi hétvégén idén is országszerte várják a pincészetek a borkedvelőket. Június 7-9. között a Nyitott Pince Napok keretében közel száz pincészet tart nyitva és fogad akár előzetes bejelentkezés nélkül is a bortúrázókat. 2014-ben újdonságnak számít a Pünkösdtől Pünkösdig Borturista Kártya, amellyel egy éven keresztül kedvezményes kóstolhatnak és vásárolhatnak a borkedvelők a programhoz csatlakozó borászatokban.

nyitottpince_kep

A Nyitott Pince Napok 1996 óta kerül olasz minta szerint megrendezésre hazánkban. Annak érdekében, hogy az esemény egyre professzionálisabb keretek között kerüljön előkészítésre és lebonyolításra, 2001-ben létrejött a Nyitott Pincék Szövetsége, amely 2014-ben pedig stratégiai partnerséget kötött a Borászportál.hu és a Vinoport.hu online bormagazinokkal.

„A Nyitott Pince Napok a nagyközönségnek ajánlott országos borturisztikai rendezvény, amely kiterjed Magyarország szinte valamennyi borvidékére és bortermő helyére. A pincéket – amelyek ezen a hétvégén két, illetve három napon át nyitott kapukkal fogadják a látogatókat – a rendezvény ideje alatt bárki meglátogathatja, aki értesül a lehetőségről; a látogatóknak nem kell külön előre regisztráltatniuk magukat a szervezőknél” – foglalja össze az esemény működését Nyikos István, alapító.

A programhoz kapcsolódó idei újdonság a Pünkösdtől Pünkösdig Borturista Kártya, amelyet megvásárlója már a 2014-es Nyitott Pince Napokon is használhat. A kártya birtokosa 2014. június 7-e és 2015. május 22-e között a programhoz csatlakozó pincészetekben 20% kedvezményt kap a borkóstoló és 10% kedvezményt a borvásárlás árából.

A Nyitott Pince Napokhoz hasonló kezdeményezések hazánkon kívül számtalan bortermelő országban működnek, a legerősebb jelenléttel Ausztriában és Olaszországban bírnak. Az esemény attól válik hasznossá mind a borkedvelők, mind a borászok számára, hogy a résztvevők egyedi igényeihez igazodik. A borkedvelők felkereshetik a legismertebb hazai borvidékeken a nagynevű borászatokat, az újdonságok iránt érdeklődőket pedig kis, családi pincék várják szerte az országban.

A résztvevők folyamatosan bővülő listája elérhető a http://www.boraszportal.hu/nyitottpincenapok oldalon.

Forrás: Borászportál
,