Falk Art Fórum mintegy 50 galéria részvételével

Mintegy 50 galéria részvételével rendezik meg szombaton a Falk Art Fórum (FAF) elnevezésű antik és modern művészeti fesztivált a budapesti Falk Miksa utcában és környékén.

A Wladis Galéria különböző korok és kultúrák kisméretű bronzszobraiból rendez tárlatot, a Haas Galéria Kecskeméti Kálmán portréfotóiból válogat, a Körmendi Galéria Szabados Árpád festőművész 70 éves jubileumi kiállításával várja vendégeit. A MissionArt Galériában Gábriel Ajna kiállítása nyílik 17 óra 17 perckor Élek! Új képek, erdélyi emlékek címmel – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Moró Antikban főúri díszszablyákat láthatnak az érdeklődők: az arannyal és ezüsttel díszített, drágakövekkel berakott egyedi darabok között 16. századi erdélyi szablya és damasztpengés, ezüst szerelékű török szablya is található. A fesztivál napján látogatható utoljára a Kálmán Makláry Fine Arts galériában a magyar származású festőművész, Sam Havadtoy legújabb munkáit bemutató Regret Nothing című tárlat.

A Nagyházi Galéria 200. jubileumi árverésének műtárgyait bemutató kiállítást rendez, a Hári Anikó Ékszer Galéria egyebek mellett Hongkongból származó drágaköveket és Fülöp-szigeteki gyöngyöket mutat be.

Saly Noémi várostörténész a környék szép, régi épületeit ismerteti meg a résztvevőkkel, Konrád Miklós műtárgybecsüs a bútorstílusokról tart előadást, a gyerekeket kincskereső játék várja.

A rendezvényen a Váczi Eszter Quartet, Pátkai Rozina és Tóth Mátyás ad koncertet, Weszely Ernő pedig egy hangulatos belső udvarban harmonikaszóval szórakoztatja a vendégeket.

Forrás: MTI