Kocsis Zoltán ismét koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára

Kocsis Zoltán zongoraművész ismét koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) javára május 30-án a Művészetek Palotájában.

A koncerten elhangzik Johann Sebastian Bach I. brandenburgi versenye, f-moll zongoraversenye, a-moll hegedűversenye és C-dúr zenekari szvitje. A jótékonysági eseményen fellép Kocsis Zoltán, Kuklis Gergely hegedűművész és a Nemzeti Filharmonikusok – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző, az NGYSZ tagja és támogatója 1991 óta ad rendszeresen koncertet a szervezet javára minden év május 30-án, a saját születésnapján. A hangversenyek teljes bevételét mindenkor az NGYSZ-nek ajánlja fel, amelyet a szervezet idén is egészségügyi programjának megvalósítására fordít.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt szervez, hogy működtetni tudja a hátrányos helyzetű, beteg és árva gyermekeket segítő 12 programját, melyek közül leghangsúlyosabb az egészségügyi, az ösztöndíj- és képzési program.

Forrás: MTI