Rupert Everett lesz A boldog herceg

A brit színész ősszel forgatja Oscar Wilde-ról készülő rendezői bemutatkozó filmjét, saját forgatókönyvéből dolgozik, maga játssza a meleg ír költő, drámaíró szerepét. Colin Firth és Emily Watson is szerepel.

Oscar Wilde egészen az 1895-ben kitört botrányig, amikor börtönbüntetésre ítélték homoszexualitása miatt, a brit művészeti élet megbecsült és ünnepelt alakja volt. A róla szóló film felvételei októberben, Olaszországban és Belgiumban kezdődnek – mondta el hétfőn a film producere, Katja Kuhlmann Berlinben. Hozzáfűzte, hogy a stúdiómunkákat a München közelében fekvő Bavaria Filmstúdióban végzik el.

A film, amely az író egyik meséjéről kapta a címét, Wilde (1854-1900) utolsó éveit dolgozza fel, amelyeket szabadulása után, párizsi száműzetésben töltött. Az 1,15 millió euróból (350 millió forintból) készülő koprodukciós alkotásban Colin Firth és Emily Watson is szerepel. Everett szívügyének tekinti a film megvalósítását. Játszott már Wilde művéből készült filmben (Az eszményi férj), tavaly pedig a brit színházi közönség neki ítélte oda a legjobb színész díját a Júdás csókja című darabban nyújtott Wilde-alakításáért.

Forrás: MTI