…AndFriends: Müller Péter Sziámi és csapata lemezbemutatója

Látom, ha hiszem címmel lemezt készített Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter új zenekara, az …AndFriends. Az albumot április 4-én mutatják be az A38 hajón, a koncerten Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is szerepel.

Az underground supergroupnak is tekinthető …AndFriends-ben a frontember Müller Péter Sziámi (egykor URH, Kontroll Csoport) mellett az Európa Kiadó három volt tagja is szerepel: Kirschner Péter gitáros, zeneszerző, Varga Orsolya billentyűs és Magyar Péter ütőhangszeres. A csapat tagja továbbá Angler Ákos dobos (ex-Sziámi, ex-Anima Sound System), Duka László hegedűs (Isolated), valamint Szeifert Bálint basszusgitáros (Madrián, Muriel) – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A zenekar egyre több érdeklődőt vonzó koncertjein a saját szerzemények mellett a magyar könnyűzenei underground számos slágere, az URH, a Kontroll Csoport vagy éppen a Sziámi egy-egy dala is előkerül, köztük a Mindenki mondjon le!, a 100 bolha, a Szavazz rám, az Előrelátó csecsemő vagy az Ismeretlen katona.

Az album címadó dalát már tavaly ősszel közzétette a zenekar; a Látom, ha hiszem klipjét az énekes lánya, Müller Zsófia készítette, ez volt a diplomamunkája a MOME-n. A dalfilm a Baltazár Színház színészeinek közreműködésével készült. Az új anyag Müller Péter Sziámi első új lemeze 2007-ben megjelent Az Isten álljon meg óta. Az április 4-i koncert egyben könyvbemutató: a CD Sziámi új, 60 oldallal kibővült dalszövegkönyvének részeként válik elérhetővé.

A lemezbemutatón három hölgyvendég lép színpadra a zenekarral: Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is énekel. A koncertre az A38 hajóra érkező első száz vendég hanghordozót is kap a jegyhez ajándékba.

Forrás: MTI