Siker a Nemzeti Filharmonikusok spanyolországi turnéján

Február 18-án véget ért a Nemzeti Filharmonikusok négy hangversenyből álló turnéja. Útjuk során Vitoriában, Lleidában és Gironában adtak egy-egy koncertet. A turné utolsó és egyben legjelentősebb állomása a barcelonai Palau de la Musicában adott hangverseny volt.

Barcelona - Nemzeti Filharmonikusok

Barcelona – Nemzeti Filharmonikusok

Az 1900-as évek elején épült patinás koncertterem zsúfolásig megtelt. A közönség olyan lelkesen fogadta a Bach műveiből összeállított programot, hogy az együttesnek két ráadást is kellett adnia. Koncertjük első részében az I. Brandenburgi verseny és az f-moll zongoraverseny hangzott el Kocsis Zoltán szólójával. A szünet után a zenekar koncertmestere, Kuklis Gergely játszotta az a-moll hegedűversenyt, befejezésül I. (C-dúr) zenekari szvit csendült fel. A sikeres turné után a szervező ügynökség ígérete szerint tovább folytatódik a közös együttműködés.

Girona - Nemzeti Filharmonikusok

Girona – Nemzeti Filharmonikusok

A Nemzeti Filharmonikusokkal a hazai közönség legközelebb a Próbatermi vendégség című sorozat következő előadásán, március 1-jén találkozhat a Művészetek Palotájában. A kamaraprodukciók mellett elhangzik Vivaldi Gloria című műve is Antal Mátyás vezényletével.

Forrás: Nemzeti Filharmonikusok