Jótékonysági est a szovátai Szent József Gyermekotthon javára

Az Óbudai Népzenei Iskola növendékei és a Szent József Gyermekotthon lakói adnak közös hangversenyt, fellép a Csillagszemű Néptáncegyüttes, a táncházban az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei muzsikálnak.

Jótékonysági estet rendeznek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai Szent József Gyermekotthona javára pénteken a budapesti Magyarság Házában. Az eseményen az Óbudai Népzenei Iskola növendékei és a Szent József Gyermekotthon lakói adnak közös hangversenyt, fellép a Csillagszemű Néptáncegyüttes, a táncházban az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei muzsikálnak.

Böjte Csaba, a rendezvény fővédnöke üzenetét Kobzos Kiss Tamás, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója olvassa fel. Az est teljes bevétele a szovátai Szent József Gyermekotthont támogatja – közölte a Magyarság Háza az MTI-vel.

A rendezvényen köszöntőt mond Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, az est védnöke.

Mint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapján olvasható, a Szent József Gyermekotthon 2003 szeptemberében kezdete meg működését Szovátán. Az ingatlan megvásárlására a magyarországi gyermekek gyűjtötték össze a pénzt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezésére. A Gyulafehérvári Egyházmegye a Szent Erzsébet-napi gyűjtésből komoly összeget ajánlott fel az ingatlan felújítására és Németországban is gyűjtést szerveztek.

Az első lakrész 2003-ban készült el, és így Pál Mária vezetésével 10 gyermek költözhetett be az épületbe. A ház azonban 2004 nagypéntekére virradó éjszaka leégett. A tűzeset után újjáépített otthont 2005-ben szentelték fel. A közadakozásból épült, kilenc lakrészt, konyhát, ebédlőt, raktárakat magába foglaló 1500 négyzetméter területű otthonban jelenleg mintegy 100 gyermek él.

Forrás: MTI