Novemberben rendezik az első Houstoni Mikrofilm Fesztivált

Idén novemberben rendezik az első Houstoni Nemzetközi Mikrofilm Fesztivált, amelyen a hivatásos rendezők mellett az okostelefonjukkal alkotó amatőrök is bemutathatják alacsony költségvetésű, rövid játékidejű munkáikat.

A filmmustra hátterében álló társaság elnöke, Csen Csien-fej kínai rendező a hét végén elmondta, hogy a szervezők reményei szerint a fesztivál olyan nemzetközi platformként fog szolgálni, amely arra sarkallja a világ különböző pontjain élő és alkotó mikrofilmkészítőket, hogy megmutassák tehetségüket és kreativitásukat. A fesztivált minden év novemberében fogják tartani.

„A rövid játékidő és nagyon alacsony költségvetés jellemezte mikrofilmek az elmúlt években egy csapásra az emberek figyelmébe kerültek” – mondta Csen, hozzátéve, hogy a fesztivált szeretnék egy „mini Oscar-gála” stílusú eseménnyé tenni, ezért is tervezik, hogy az aranyszobrocskát odaítélő amerikai filmakadémia néhány tagját is meghívják a rendezvényre.

A rendező azt is elmondta, hogy a mikrofilm mint új típusú művészet újabb elemmel gazdagítja a kultúrák közötti párbeszédet, és nem csupán a Kína és az Egyesült Államok közötti kapcsolat tekintetében, hanem az egész világot érintően. A fesztivál igazgatásával megbízott Jim Noteware szerint a Houstoni Nemzetközi Mikrofilm Társaság által szponzorált esemény egyik legizgalmasabb sajátossága az amatőrök részvételének lehetősége.

Hozzátette, az új technológiáknak hála az emberek ma már nagyon kifinomult filmeket tudnak készíteni a mobiltelefonjuk segítségével, és ugyanez a technológia mindenki számára lehetővé teszi azt is, hogy megnézze az így készült munkákat. Noteware aláhúzta, a szervezők célja, hogy a világ minden tájáról a fesztiválra csalogassák az embereket, olyan új filmek készítésére ösztönözve őket, amelyeket aztán megoszthatnak egymással Houstonban és azon túl is.

Lucy Liu kínai származású amerikai színésznő is a filmfesztivált népszerűsítő hírességek közé tartozik.

Forrás: MTI
,