EZÜST RÓZSA BÁL – Jótékonysági estély az Operában

EZÜST RÓZSA BÁL
Jótékonysági estély az Operában
2014. március 1.

A Magyar Állami Operaház 2013. december 19-én jelentette be, hogy a farsangi időszak utolsó szombatján, 2014. március 1-jén megrendezi az Ezüst Rózsa Bált: a sportolók és művészek estélyét. A rangos esemény a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kötődik, nevét Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma ihlette.

EzustRozsaBal

A 19–20. század fordulójának tradícióihoz híven az ünnepi est karitatív célokat szolgál: vendégei minden belépőjegy árával jótékony adományozásban vállalnak szerepet. A cél idén egy mentőautó vásárlása, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak ad át a Bál Társaság. A huszonkét fős kör a bál üzenetét és céljait hivatott képviselni. A Társaság tagságába hazánk kulturális- és közéletének megbecsült tagjait hívják.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan zajlott a fellépők és a díszvendégek felkérése, a gasztronómiai kínálat megtervezése, és az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldala által megindult a jegyértékesítés. „Minden jel arra mutat, hogy megtaláltuk az Ezüst Rózsa Bál célközönséget, azokat a kultúra iránt érdeklődő és a társadalmi szerepvállalást személyes feladatnak tartó vendégeinket és partnereinket, akik pontosan értik, mi is az estély küldetése. Az Opera karitatív szándékukért cserébe a legnívósabb élményt kívánja nyújtani, ezért lépnek fel dalszínházunk zenekari- és táncművészei, és ezért invitáltuk meg a fellépők sorába a legnevesebb könnyűzenei előadókat.” – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató.

A rendezvény alkalmat teremt arra, hogy egy nemes cél érdekében, az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert alakjai. Az estély díszvendégei, egyben a XXI. század példaképei, a magyar művészvilág személyiségei mellett − az év kiemelt társszférája −, a sport nagy egyéniségei. A díszvendégek soraiba várják többek közt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívót, Tápai Szabina EHF-kupa-győztes kézilabdázót, Varga Katalin Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes tőrözőt, Gáll Csaba Európa-bajnoki ezüstérmes kardozót és Kótai Mihály profi világbajnok ökölvívót.

Az est fővédnöke: Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, és felesége, Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász. Védnöke: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és párja, Kovács Edit. Különleges díszvendégei: Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán.

Az estély kiemelt támogató státuszú szponzora a DIC. A cég és az Opera sokoldalú szponzorációs együttműködésének köszönhetően valósul  meg az est vendégei számára talán legizgalmasabb esemény: az ún. gyémántköszöntő. A DIC felajánlott egy 1.300.000 Ft értékű, az egyedi alkalomra legyártott szoliter gyűrűt a gyémántköszöntő kisorsolásához. Az ékszert egy nagy, 0.5 karátos és néhány apróbb kő díszíti. Az est kezdetén, a welcome-pezsgők valamelyikében egy makett-gyémántot rejtenek el, amelyet szerencsés megtalálója beválthat a valódi gyűrűre, vagy az értékének megfelelő összeget felajánlhatja a mentőautó megvásárlásához.

A művészek és sportolók estélyének háziasszonya Miklósa Erika világhírű szoprán. Partnere, házigazdaként, Sárfalvi Péter, négyszeres világ-, hatszoros Európa-, és hatszoros egyéni magyar bajnok öttusázó, aki sportkarrierjének lezárultával emblematikus közéleti személyiséggé vált. Az est házigazdái a DIC jóvoltából exkluzív gyémánt ékszer szettet viselnek majd.

Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági eseménye nemcsak emlékezetes élményt kínál vendégeinek, de felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás napjainkban egyre inkább növekvő fontosságára is. Miközben rangos publicitást biztosít partnerei számára, a kapcsolatépítés és -ápolás egy nemes cél támogatása közben zajlik.

Az Ezüst Rózsa Bál jegyárai kategóriánként eltérnek. Sétálójegy már 57.000 forintért vásárolható, míg a legexkluzívabb helyre szóló jegyhez 250.000 forintért juthat hozzá az adományozásnak ezt a formáját választó közönség. A különféle páholy- és csomagárakat az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldalán tüntették fel: ezustrozsabal.hu

Az est főműsorát Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója rendezi.    A világhírű sztárvendégek mellett közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett elsőrangú művészei és az Opera zenekara. Karmester: Halász Péter, a Magyar Állami Operaház mb. főzeneigazgatója.

A főműsor tradicionális műsorszámai – nyitótánc, sztárvendégek produkciói – után a  bálteremben színpadra lép a Hot Jazz Band, a Budapest Bár, valamint a Michael Bublé Tribute Band. A Székely Bertalan teremben a Karosi Júlia Quartet, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, a Princess of Violin, Rakonczai Imre, valamint a Szőke Nikoletta Quartet várja a közönséget. A Vörös Szalon intim környezetében Csáki András gitárműsorát hallgathatják, míg a III. emeleti büfé a modern zenei stílus kedvelőit várja DJ Bear, DJ Gregory, S Aka Invoice, Dj Bootsie, valamint Zagar (Zságer Balázs) hangulatfelelősökkel.

Az Ezüst Rózsa Bál gasztronómiájával is egyediségre törekszik. A bál séfje az „Esszenciális magyar gasztronómia” kikísérletezője, Wolf András, aki a New York kávéház és a Salon étterem kínálatáért is felel. A séf csak autentikus forrásból származó, minőségi magyar alapanyagokkal dolgozik, speciális területe a hagyományos magyar ételek újszerű elkészítési módja.

Az estély különleges borainak kiválasztásáról a Magyar Sommelier Szövetség, az ízléses külsőségekről, dekorációról és jelmezekről Lakatos Márk, Magyarország egyik legismertebb stylistja gondoskodik.

Az Ezüst Rózsa Bál hivatalos illatát Zólyomi Zsolt parfümőr választotta ki, így a bál vendégei a különleges fogadtatás mellett egy minden érzékszervre ható, élményekben gazdag estét tölthetnek el a Magyar Állami Operaházban. Az est illata az Atelier Cologne francia parfümház „Silver Iris” nevű luxusparfümje. Különlegessége, hogy egy puhán púderes, ám végtelenül elegáns, határozott, drámai erejű virágos illat, mely a világ legdrágább természetes alapanyagát, a firenzei íriszkivonatot tartalmazza. Valódi ezüst bevonatú üvegével megjelenésében is méltón képviseli 2014 legelegánsabb estélyét.

Dalszínház utcaBál

Az Operaházban zajló estély kísérőrendezvénye az elsősorban fiatalokat megszólító „Dalszínház utcaBál”, ahol forralt borral, népszerű DJ által szolgáltatott zenére, videoinstallációkkal dekorált környezetben azok is adakozhatnak és részesei lehetnek a társasági eseménynek, akik az önfeledtebb, lazább szórakozási forma hívei. Az utcabálon fellép az Ewald Rézfúvós Együttes valamint DJ Bootsie.

Elsőbálozók

A Magyar Állami Operaház az Ezüst Rózsa Bál nyitótáncához ösztöndíjprogramot indított. Az esemény meghirdetett társszférájának, a sportnak köszönhetően, az ösztöndíjas elsőbálozókat a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) által legjobbnak ítélt sportiskolák/középiskolák biztosítják: a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet valamint a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium. Az elsőbálozók felkészítése február 1-jén megkezdődött, hétvégenként folyamatosan zajlanak a táncpróbák és protokoll-oktatás az Erkel Színházban. A nyitótáncosok felkészítéséről Solymosi Tamás balettigazgató, Nádasdy András koreográfus, Lakatos Márk stylist és dr. Ódor Zsuzsanna  protokoll előadó gondoskodik.

A fellépőkről

Ezüst Rózsa BÁL
Információk, jegyigénylés:
Telefon: +36-30-438-8610
Honlap/E-mail: www.ezustrozsabal.hu; opera@ezustrozsabal.hu

,