Pécs lesz a díszvendég a budapesti Utazás kiállításon

Pécs városa 110 négyzetméteres standon, díszvendégként mutatkozhat be a budapesti Utazás kiállításon. Az expóra elviszik a közelmúltban a Janus Pannonius Múzeum által megvásárolt Zsolnay-vázát is – jelentették be Pécsen csütörtökön.

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő a Zsolnay Kulturális Negyedben tartott sajtótájékoztatón elmondta, komoly turisztikai kampány indul Pécs népszerűsítéséért a közeljövőben. Ennek egyik első állomásaként a február 27. és március 2. között zajló budapesti Utazás kiállításon mutatják be a város turisztikai értékeit.

Márta István, a pécsi megjelenést szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a kiállítási standon bemutatják azt a szecessziós vázát, amelyet a Zsolnay-kerámiák tekintetében rekordáron, 19 millió forintért vásárolt meg a pécsi önkormányzat fenntartásában működő Janus Pannonius Múzeum.

Hoppál Péter az MTI érdeklődésére azt mondta: március elejétől, a budapesti Utazás kiállítás után a vázát nagy valószínűséggel a pécsi Zsolnay Múzeumban állítják ki állandó jelleggel.

Pécs kulturális értékeit, turisztikai attrakcióit nem csak a budapesti kiállításon kívánják megmutatni. A tervek szerint júniusban Grazban, novemberben pedig Berlinben mutatkozhat be a város – tette hozzá Márta István.

Forrás: MTI