Baláta-tó túra

Időpont: 2014. február 1.

Kaszói erdei barangolásunk bevezetéseként előadást hallhatunk belső-somogyi vizes élőhelyeinkről, amelyek számos ritka és védett faj számára nyújtanak menedéket. A Balatontól a Dráváig húzódó erdőségben a patakok, vízfolyások, mocsarak és lápok ugyan magukon viselik az emberkéz átalakító törekvéseinek nyomait, ám alaposabban szemlélve őket még felismerhető eredeti állapotuk.

A Kaszói Erdőgazdaság erdeiben kanyargó patakvölgyben tavasszal bókoló fogasírben gyönyörködhetünk, míg a kisebb-nagyobb lápok és láptavak – köztük a Baláta-tó – környezetében a zsombékoló sások akár embermagasságú zsombékjait csodálhatjuk meg. Szerencsés esetben a fokozottan védett rétisast is megpillanthatjuk.

Helyszín, időpont: Kaszó Ökocentrum, 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 6 km, 3 óra
Részvételi díj: 450 Ft/fő

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik.

Információ, bejelentkezés csoportoknak:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság – Telefon: 30/474-3591
E-mail: dravaszentes@gmail.com

A program része a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” című tematikus napnak, amelynek keretében január 25. és február 8. között országszerte több mint húsz túra közül választhat. Részletes információ: www.nemzetipark.gov.hu/okoturisztikai-rendezvenyek
A tematikus nap a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által koordinált Vidékjáró programsorozat részeként valósul meg.

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva